Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 36ο, μαζικες προσληψεις και αλλαγεσ!

12:36 26/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Στις προεκλογικές ομιλίες του ο Α. Παπανδρέου έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα γίνουν προσλήψεις σε οργανισμούς και δημόσιο. Τα 3,5 προηγούμενα χρόνια διακυβέρνησης ο κομματικός μηχανισμός...
έχει φροντίσει με διάφορους τρόπους να τροφοδοτήσει δημόσιους οργανισμούς με πράσινο η φιλικό έκτακτο ή μόνιμο προσωπικό.

Η τηλεόραση δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Και στην ΕΡΤ και στην ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3
μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ έχουν αναλάβει υπηρεσία μερικές εκατοντάδες. Διμηνίτες έκτακτοι ένα άλλο είδος «παρκασέ» και άλλοι με μπλοκάκια έχουν βρει μόνιμη η προσωρινή στέγη. Πρέπει όμως να τακτοποιηθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου η μονιμότητα. Το προσωρινό δεν είναι αρκετό.

Έτσι με έναν διαγωνισμό και μια σημαδεμένη τράπουλα πρέπει: 1ον να τακτοποιήσει τους ήδη υπάρχοντες, και 2ον να προσλάβει άλλους. Με επίσημη ανακοίνωση καλεί ενδιαφερόμενους για πρόσληψη στην ΕΡΤ, δεκάδων ειδικοτήτων. Τεχνικούς διοικητικούς, ηλεκτρονικούς επιστημονικό προσωπικό κλπ.

Ο πρώτος διαγωνισμός «μαϊμού», αλλά επίσημος γίνεται μετά τις εκλογές, Ιούλιος Αύγουστος του ΄85. Σύμφωνα με διαγωνιζόμενους της εποχής εκείνης που εξακολουθούν να εργάζονται και άλλους που έχουν συνταξιοδοτεί ο διαγωνισμός με γραπτές και προφορικές εξετάσεις είχε ποσοστό 80-20% και έγινε στις διοικητικές υπηρεσίες της ΕΡΤ Μεσογείων 402 και στο ραδιομέγαρο 432. Πόσοι ακριβώς έλαβαν μέρος δεν έχουν καταγραφεί. Οι προσλήψεις που έγιναν ήταν μερικές εκατοντάδες, γραπτές και προφορικές εξετάσεις! ξέρετε τι σημαίνει και προφορικές εξετάσεις; Και όταν λέμε ποσοστό 80-20% σημαίνει ότι στους 100, οι 80 έμπαιναν με ρουσφέτι και οι 20 με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που είχαν. Βασικός στόχος βέβαια ήταν να τακτοποιηθούν όσοι υπηρετούσαν ήδη στην ΕΡΤ και να αποκτήσουν μονιμότητα. Κυρίως ήταν συγγενικά πρόσωπα των ήδη υπηρετούντων.

Την περίφημη αυτή επιτροπή εξετάσεων με γραπτές και προφορικές εξετάσεις αποτελούσαν τα στελέχη της ΕΡΤ: Ηλίας Παρασκευαίδης, Βλάσης Τσέλιος, Μάριος Σκυλοδήμος και δυο αναπληρωτές μαζί με κάποιους επόπτες εξετάσεων υπαλλήλους του ραδιομεγάρου.

Τη δόξα της ΕΡΤ για προσλήψεις ζήλεψε και η ΕΡΤ2. Δεν έχασε την ευκαιρία για να τακτοποιήσει και η Κατεχάκη τον δικό της κόσμο που έχει προσλάβει ως έκτακτο προσωπικό. Βλέπεται είναι διαφορετικά μαγαζιά και το κάθε ένα έχει τις δικές του υποχρεώσεις. Γίνεται λοιπόν και για την ΕΡΤ2 επίσημη αγγελία προσλήψεων με όλους τους επίσημους δημόσιους «κανόνες» για όλες τις ειδικότητες. Με μία μόνο διαφορά. Οι εξετάσεις εδώ είναι μόνο «προφορικές» και θα λάβουν μέρος στο αμφιθέατρο της πρώην ΥΕΝΕΔ και νυν ΕΡΤ2. Βασικός στόχος να τακτοποιηθούν μαζί με νέες προσλήψεις και οι έκτακτοι εργαζόμενοι. Διμηνίτες μπλοκάκια κλπ.

Η επιτροπή αποτελείται από τα στελέχη της ΕΡΤ2: Αναστάσιος Σαλεσιώτης, Ιορδάνης Σουρμελής και Σωτήρης Γκανάς γραμματέας του κυρίου Σαλεσιώτη. Οι ερωτήσεις για κάθε υποψήφιο που περνάει την πόρτα της προφορικής εξέτασης είναι για γέλια. Π.χ.
-Ξέρετε ποιος είναι ο Δήμαρχος Ζωγράφου;

Τέτοιες και άλλου είδους γελοίες ερωτήσεις ήταν της επιτροπής που γελούσε όταν της έκανε. Και εδώ το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο και χειρότερο. 85-15%. Και αυτό φάνηκε μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων. Εργαζόμενοι στην Κατεχάκη δεν πέρασαν το «τέστ» της προφορικής συνέντευξης και παρέμειναν έκτακτοι/ες ενώ προσελήφθηκαν νέα πρόσωπα εκτός ΕΡΤ2. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μέλους της επιτροπής που διόρισε:

Τη γυναίκα του …Τις δυο κόρες του …την κουνιάδα του …και τον αδερφό του! Τα ονόματα στη διάθεση παντός ενδιαφερόμενου. Και βεβαίως δεν ήταν ο μόνος. Είναι γεγονός ότι όποιος υπηρέτησε με οποιονδήποτε τρόπο στην ΕΡΤ Α.Ε βρήκε τον τρόπο, αποχορώντας να αφήσει ένα συγγενικό η φιλικό του «κλώνο», ανεξάρτητα αν είναι παιδί του, ανιψιός, σύζυγος, θείος θεία. Ένα πέρασμα από την ΕΡΤ μπορεί να επαληθεύσει σε μεγάλο βαθμό το αληθές του γεγονότος.

Οι προσλήψεις βέβαια δεν σταματούν εδώ, έχουμε συνέχεια. Περνώντας στο 1986, αλλάζουν διευθυντές η αποχωρούν, ενώ εξαφανίζονται οι παραδοσιακοί παραγωγοί. Η προσπάθεια του Νίκου Φώσκολου να κάνει και πάλι τηλεόραση. Η Ρούλα Κορομηλά στο προσκήνιο για να βγει μπροστά στο Γυαλί. Έρωτες και πάθη αναβιώνουν!

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια… μέρος 36ο, σε δυσμένεια ο Χαλάτσης, φεύγει ο διευθυντής ειδήσεων Γιάννης Βουτσινάς. Έρωτες πάθη
Keywords
Τυχαία Θέματα