ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ

«Στόχος είναι η ελληνική Ναυτιλία να παραμείνει πρώτη σε όλο τον πλανήτη, ανταγωνιστική, εξωστρεφής και αποδοτική προς την ελληνική οικονομία», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας... κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση και στήριξη της ελληνικής Ναυτιλίας και να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία της στην ελληνική οικονομία.
Χαρακτηριστικό της βελτίωσης του κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών, ήταν το γεγονός πως για πρώτη
φορά ο πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Θεόδωρος Βενιάμης δεν απέφυγε τις τηλεοπτικές κάμερες και τις δηλώσεις από το χώρο του υπουργείου, ενώ επετράπη και η φωτογραφική κάλυψη της συνάντησης.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ακόμη ότι η ναυτική εκπαίδευση «αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για εμάς και τον εφοπλιστικό κόσμο» και συμπλήρωσε πως αυτήν την περίοδο επεξεργάζεται το υπουργείο νέες διατάξεις για την αναβάθμιση της. Ως ζήτημα εθνικής προτεραιότητας χαρακτήρισε τέλος το θέμα της πειρατείας και την εξασφάλιση των ναυτικών.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Βενιάμη, ο οποίος χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική την συνάντηση, σημειώνοντας πως τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική Ναυτιλία
Επιπλέον επεσήμανε πως στο θέμα της πειρατείας θα πρέπει να δοθεί βάρος καθώς αφορά και την ασφάλεια των πληρωμάτων και σχετικά με τα νομοθετικά μέτρα η ελληνική πλευρά έχει ήδη καθυστερήσει σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα της ασφάλειας πλοίων και πληρωμάτων που βρίσκονται σε περιοχές, όπου υπάρχουν περιστατικά πειρατείας, τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη εξετάζουν την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να επιτραπεί η χρησιμοποίηση ενόπλων στα πλοία.
Keywords
Τυχαία Θέματα