Εξεταζεται ασθενης για εμπολα στο μπελφαστ...

Η γυναίκα που επισκεπτόταν φίλους στη Σιέρα Λεόνε, παρουσίασε υψηλό πυρετό, όχι αιμορραγικό, την Παρασκευή το βράδυ και ζήτησε βοήθεια ...
από νοσοκομείο. Οι ιθύνοντες αποκάλυψαν πως οι εξετάσεις της είναι προληπτικές, καθώς η ασθενής βρέθηκε θετική σε ελονοσία στο νοσοκομείο Royal Victoria του Μπέλφαστ.

Μια πηγή ανέφερε πως: «Είναι σε απομόνωση, και τις παρέχεται περίθαλψη κατά του
πυρετού, του ρίγους και του έντονου πονοκεφάλου που βιώνει». Αν βρεθεί θετική στον ιό Εμπόλα, οι πιθανότητες κλίνουν, προς το να μεταφερθεί στο Λονδίνο για σωστότερη φροντίδα.

Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας δήλωσε: «Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε πως ένα άτομο που ταξίδεψε πρόσφατα στην περιοχή που μαστίζεται από τον Εμπόλα, ερευνάται, σύμφωνα με τα υπάρχοντα κριτήρια. Το Οργανισμός έχει επαφές με συνεργάτες και συμβουλεύει κατά της ανησυχίας, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος για την ευρύτερη κοινότητα».

«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, πως η προσβολή από Εμπόλα είναι αρκετά απίθανη, αν το άτομο δεν έρθει σε επαφή με αίμα ή σωματικά υγρά ενός ήδη νοσούντος, γι' αυτό και τονίζουμε πως το ρίσκο παραμένει χαμηλό γενικά, καθώς και συγκεκριμένα στη Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε ο εκπρόσωπος συμπληρώνοντας: «Η ασθενής περιθάλπεται από νοσοκομείο του Μπέλφαστ και βρέθηκε θετική σε έλεγχο για ελονοσία. Η εξέταση για Εμπόλα είναι καθαρά για προληπτικό λόγο. Περαιτέρω ενημέρωση θα υπάρξει μόλις βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων».
Keywords
Τυχαία Θέματα