Εξελιξεις την ερχομενη εβδομαδα στο πασοκ

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη Τετάρτη, αναμένεται να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να συγκαλέσει το...
Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ολοκλήρωσε τον κύκλο συναντήσεων με τα κορυφαία
στελέχη και τους περισσότερους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την περασμένη Τετάρτη, με τη συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους, σχεδιάζει να καλέσει στη συνεδρίαση και τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής που είχε συγκροτήσει ως πρωθυπουργός και μετέχουν τώρα ως υπουργοί στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να τεθεί η μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης και οι προοπτικές της, να γίνει κατ' αρχήν συζήτηση για τα επιτεύγματα και τις αδυναμίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και να προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου θα διεξαχθεί ο εσωκομματικός διάλογος και θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ηγεσίας.

Με χθεσινή απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - τρόικας

Μία και πλέον ώρα διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τους επικεφαλείς της τρόικας χθες το απόγευμα στο γραφείο του στην Βουλή. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκειά της έγινε ανταλλαγή απόψεων για την μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά κυρίως για τις προτεραιότητες και το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έδωσε έμφαση στα θεσμικά, διαρθρωτικά και αναπτυξιακά στοιχεία, που θα πρέπει να απαντηθούν, ώστε να αποτελέσουν το βασικό όχημα για την αντιμετώπιση της κρίσης και για τη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού και αναπτυξιακού περιβάλλοντος με ανταγωνιστικά χαρακτήρα, ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει ευκολότερα και ταχύτερα την οικονομική κρίση.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, επίσης, την ανάγκη αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι οποίες θα συμβάλλουν καθοριστικά στη σταθερότητα της ευρωζώνης, κάτι που, όπως είπε στους εκπροσώπους της τρόικας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των προγραμμάτων που εφαρμόζουν σήμερα Ευρωπαϊκές χώρες.

Η τρόικα ολοκληρώνει τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σήμερα και αναχωρεί από την Ελλάδα, για να επανέλθει περί τα μέσα του Ιανουαρίου του 2012, ώστε να αρχίσουν οι ουσιαστικές και λεπτομερείς διαπραγματεύσεις για την νέα δανειακή σύμβαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα