Ευρ. στυλιανιδης: πρεπει να προστατευθει η επιβιωση των ελληνων

06:32 7/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Σήμερα δεν διακυβεύονται μόνο οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής, αλλά και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας μας. Η ηγεσία της ΝΔ για πρώτη φορά χθες και προχθές, έδειξε τι θα πει διαπραγμάτευση, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής της ΝΔ...
Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τόνισε ότι οι αποφάσεις είναι δύσκολες και κρίσιμες, αλλά θα πρέπει να προστατευθεί η επιβίωση των Ελλήνων.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι ο κίνδυνος για τη χώρα μας κορυφώθηκε με την ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος
από τον Γιώργο Παπανδρέου. Όπως είπε, τότε επαναπροσδιόρισαν τη στάση τους πολλές πολιτικές δυνάμεις θεωρώντας ότι η ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας είναι σημαντικότερη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ οι σταθμοί που επηρέασαν την έκβαση των γεγονότων ήταν τέσσερις.

Προεκλογικά ήταν η στάση του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, που εμπόδιζε κάθε εγχείρημα αποκρατικοποίησης.

Μετεκλογικά ήταν η «συνειδητή απραξία της κυβέρνησης» για επτά μήνες μετά τις εκλογές, που ακύρωσε σημαντικά μεταρρυθμιστικά σχέδια.

Η μη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας όταν η χώρα μας ήταν σε σχετικά καλή θέση και μπορούσε να διαπραγματευθεί και η υπόσχεση των 50 δισ. από αποκρατικοποιήσεις, ενώ τελικά η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν αποκρατικοποίησε τίποτα και αναζήτησε τα έσοδα από τα μεσαία και φτωχά εισοδήματα.

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, αν είχαν γίνει όλα αυτά, οι συνθήκες θα ήταν καλύτερες και η αξιοπιστία της Ελλάδας μεγαλύτερη.
Keywords
Τυχαία Θέματα