Ε.βενιζελος : η αμεριμνη σταση της κυβερνησης ειναι επικινδυνη...

22:30 7/6/2015 - Πηγή: Fimotro
«Η χώρα χρειάζεται λύση, όπως λέει ο κ. Τσίπρας. Δεν έχει απεριόριστο χρόνο». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ...
ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, σχετικά με τις δηλώσεις
του υπουργού Εσωτερικών για τη διαδικασία πρόωρων εκλογών.

«Επειδή τώρα θα αναβιώσει πιο έντονα η ιδιότητά μου του Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, έχω να παρακαλέσω τον κ. Βούτση να δει προσεκτικά την ειδική διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 41 που προβλέπει τι γίνεται τον πρώτο χρόνο μετά από εκλογές», είπε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι: «μπορεί να εφαρμοστεί μόνο η διαδικασία των διερευνητικών εντολών ή αν η κυβέρνηση διατηρεί τη δεδηλωμένη, η διαδικασία του διορισμού εκλογικής κυβέρνησης είτε οικουμενικής είτε υπηρεσιακής με Πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου. Από κει και πέρα όμως το πρόβλημα είναι ουσιαστικό».

«Ο χρόνος τρώγεται, χάνεται, δεν κερδίζεται», σχολίασε στη συνέχεια και υπογράμμισε ότι «αυτή η αμέριμνη στάση της κυβέρνησης ότι "δεν πειράζει, πέρασαν πέντε μήνες, ας περάσουν 10, 15, δεν έχουμε πρόβλημα", είναι επικίνδυνη, είναι υπονομευτική για την οικονομία».

«Εμείς, όπως έχουμε πει, περιμένουμε να έρθει η συμφωνία, το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου. Δε μας έχουν ζητήσει βοήθεια στη διαπραγμάτευση, δε θα διευκολύνουμε μια κυβέρνηση να σταθεί αν δεν έχει πλειοψηφία. Θέλουμε συμφωνία, να αξιολογήσουμε το περιεχόμενο, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η κυβέρνηση έχει δεδηλωμένη πλειοψηφία στη Βουλή και από εκεί και πέρα να ακούσουμε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

«Ακόμη περιμένω απάντηση του κ. Τσίπρα για το πότε είναι ο δικός του σχεδιασμός να βγει η χώρα από το μνημόνιο και να περάσει στην κανονικότητα», κατέληξε.

Σχετικά με το συνέδριο, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε προσερχόμενος να ψηφίσει, ότι περνάμε σε μια νέα φάση, σε μια νέα εποχή.

Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι ικανοποιημένος γιατί το συνέδριο είχε ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τώρα μικρό και ακρωτηριασμένο, αλλά είναι ο καταλύτης για πολύ σημαντικές εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και στον ευρύτατο χώρο του προοδευτικού Κέντρου, που είναι η κινητήρια δύναμη για οτιδήποτε καλό έχει συμβεί στο έθνος και την κοινωνία.

Επίσης, ευχήθηκε να διεξαχθεί ένας προεκλογικός αγώνας σύντομος μεταξύ των τριών υποψηφίων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ μέχρι την επόμενη Κυριακή, ευπρεπής, συντροφικός και εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους αλλά και στο ΠΑΣΟΚ ως συλλογικό υποκείμενο, καλή επιτυχία.
Keywords
Τυχαία Θέματα