Ετοιμη να συνδραμει η ρωσια στη φυλαξη των χημικων της συριας...

21:37 26/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Έτοιμη να συνδράμει στη φύλαξη των εγκαταστάσεων χημικών όπλων της Συρίας όταν αρχίσει η διαδικασία καταστροφής των όπλων αυτών και των εργοστασίων τους δηλώνει η Μόσχα, διά του υφυπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ...

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στη φύλαξη των εγκαταστάσεων αυτών όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία», ανέφερε ο κ. Ριαμπκόφ σε έκθεση όπλων, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.
Ο ρώσος υφυπουργός έκανε τη δήλωση αυτή την ώρα που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσπαθεί να καταλήξει σε μια συμφωνία για την έκδοση
απόφασης για τα χημικά όπλα, η οποία θα είναι αποδεκτή από τη Ρωσία και από τις δυτικές χώρες.
Σύμφωνα με διπλωμάτη, τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ που συνήλθαν χθες στη Νέα Υόρκη, σημείωσαν πρόοδο προς την κατεύθυνση αυτή.
«Σημαντική πρόοδος επετεύχθη σε ορισμένα σημεία, ωστόσο παραμένουν διαφωνίες και θα χρειαστεί να συνεχιστούν οι συνομιλίες», ανέφερε.
Δυτικοί και Ρώσοι διαφωνούν εδώ και ημέρες για τον τρόπο με τον οποίο θα πεισθεί η Συρία να εφαρμόσει το πρόγραμμα εξάλειψης των χημικών της όπλων που ανακοινώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου στη Γενεύη.
Την Τρίτη, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας μια «αυστηρή» απόφαση, με «επιπτώσεις» για το καθεστώς Άσαντ στην περίπτωση που δεν τηρήσει την υπόσχεσή του να καταστρέψει τα χημικά όπλα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα