Εθνικο προβλημα στη σκωτια η παχυσαρκια - φυσιολογικοι οι υπερβαροι...

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία νέας έρευνας για την παχυσαρκία στην Σκωτία, όπου πλέον «φυσιολογικός», δηλαδή κοντά στον μέσο όρο, θεωρείται...
ο υπέρβαρος! Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι Σκωτσέζοι βρίσκονται στα όρια της ασθένειας, ενώ παράλληλα πείθουν τους εαυτούς τους ότι τρέφονται σωστά και ότι είναι κανονικοί.

Η «εθνική διατροφή» λιπαρών κυρίως φαγητών δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 15 χρόνια και μετατρέπει τη χώρα σε «ασθενή»: Υψηλά ποσοστά εμφάνισης διαβήτη, καρδιακά προβλήματα και άλλα νοσήματα που σχετίζονται με την παχυσαρκία έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, λέει η έρευνα του Οργανισμού
Διατροφής της Σκωτίας. Το χειρότερο είναι πως οι Σκωτσέζοι δεν συνειδητοποιούν ότι τα προβλήματα προκαλούνται λόγω της κακής διατροφής, με αποτέλεσμα το 75% των ενηλίκων να πιστεύει ότι τρέφεται υγιεινά, την ώρα που το 65% της ίδιας ομάδας κατατάσσεται ως παχύσαρκο.

Ως έθνος οι Σκωτσέζοι καταναλώνουν πάρα πολλές θερμίδες, πολύ λίπος, ζάχαρη και αλάτι, ενώ αντίθετα, ελάχιστα φρούτα, λαχανικά, ψάρια και φαγητά πλούσια σε ίνες, λέει η ίδια έρευνα.

«Το να είναι κανείς υπέρβαρος και διαχρονικά ασθενής είναι το δικό μας "φυσιολογικό"», λέει η έρευνα στα συμπεράσματα και επισημαίνει πως δεν είναι θέμα κάθε ατόμου χωριστά, αλλά της κοινωνίας και του κράτους να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Σκωτίας δηλώνει πως αναγνωρίζει το πρόβλημα και έχει δεσμευτεί να διαθέσει 10 εκατ. λίρες μεταξύ 2012-2016 για να το αντιμετωπίσει και να πείσει το λαό να στραφεί προς την υγιεινή διατροφή.
Keywords
Τυχαία Θέματα