(ερτ) νεριτ: δσ-προεδροσ/διευθυνων 4-1! εσηεα: παρατυπως διορισθεντες διοικουντες τη νεριτ!

17:08 2/12/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Όσοι μας διαβάζουν, θα έχουν διαπιστώσει, τη σκληρή στάση και τα επικριτικά σχόλια εις βάρος της συγκυβέρνησης και των διοικήσεων του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ. Μήνες τώρα φωνάζουμε για κραυγαλέες...
παρανομίες, παρατυπίες και παραβιάσεις νόμων και αποφάσεων, που σε ένα ευνομούμενο κράτος, όλους τους εμπλεκόμενους θα τους είχαν στείλει στη φυλακή.

Ειδικά στο θέμα των προκηρύξεων και την επιλογή υποψηφίων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, έβγαζαν «μάτι» τα ρουσφέτια, προκειμένου να επιλέξουν τα πρόσωπα που ήθελαν, με αξολογητές, βαθμολογητές «μαϊμού», κατευθυνόμενα
από ειδικά κέντρα, τινάζοντας στον αέρα τις προκηρύξεις και ακυρώνοντας επί της ουσίας τον διαγωνισμό.

Στις 29-9-2014 σε αναρτησή μας με τίτλο: «ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΗΣ (ΕΡΤ)ΔΤ-ΝΕΡΤ! ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ; Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ!», είχαμε δημοσιοποιήσει την έκθεση ανεξάρτητων ελεγκτών που μιλούσαν για όργια παρανομιών. Ακόμα βεβαιώσεις και «πτυχία» ιδιωτικών σχολών, τα βάφτιζαν ΤΕΙ και ΑΕΙ. Η άλλα άσχετα με το αντικείμενο πρόσληψης, τους έδιναν..1000 μόρια! Κανένας όμως δεν άκουγε.

Όλα αυτά τα παράνομα και εξωφρενικά συζητήθηκαν στο ΔΣ της προηγούμενης Εβδομάδας και τα μέλη ζήτησαν εξηγήσεις για όλα όσα γράφονται καθημερινά στον τύπο και τα διάφορα sites, περί «μαιμού» αξιολογητών, βαθμολογητών κλπ. Ο πρόεδρος αντί να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει, ζήτησε εξουσιοδότηση για να συνεχίσει την επιλογή των υποψηφίων και την υπογραφή συμβάσεων επιλεγέντων διαφόρων ειδικοτήτων, μετά και την ανακοίνωση πρόσληψης σκηνοθετών που εκεί έγινε σφαγή, όπως και στους δημοσιογράφους.

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και τα μέλη-προς τιμήν τους-μαύρισαν τον πρόεδρο με 4-1, αφού ο ίδιος ψήφισε τον εαυτό του. Έτσι, υποχρεώθηκε την Παρασκευή 28-11 να βγάλει εσπευσμένα ανακοίνωση, καλώντας μέσα στο Σαββατοκύριακο αξιολογητές για να μην έρθει σε ρήξη με τα μέλη του ΔΣ.
Στελέχη της (ΕΡΤ)ΝΕΡΙΤ που γνωρίζουν πρόσωπα και γεγονότα, θεωρούν ότι όλες οι προσλήψεις είναι παράνομες και πρέπει να ακυρωθούν. Στο σημερινό ΔΣ, η πιθανό αύριο η συνεδρίαση θα είναι εκρηκτική.

Η ΕΣΗΕΑ με μια σκληρή ανακοίνωση της 1-12 χθες, δείχνει τα δόντια της στην ηγεσία της ΝΕΡΙΤ και την κυβέρνηση τονίζοντας:

«Σε μια ακόμη αντεργατική κίνηση προχωρούν οι παρατύπως διορισθέντες διοικούντες τη ΝΕΡΙΤ, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, καλούν από Δευτέρα τους επιτυχόντες δημοσιογράφους στην πολυπληθή κατηγορία «Σύνταξη-παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών» του διαγωνισμού-παρωδία της ΝΕΡΙΤ να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας. Και η ανακοίνωση καταλήγει:

Αν οι παρατύπως διορισθέντες διοικούντες τη ΝΕΡΙΤ δεν αλλάξουν άρδην στάση να γνωρίζουν πως θα βρεθούν μπροστά και σε κινητοποιήσεις και στη δικαιοσύνη. Ανάλογα ισχύουν για εκείνους -όπως ο Γενικός Διευθυντής Περιεχομένου Β. Θωμόπουλος- που προσπαθούν να επιβάλουν στους δημοσιογράφους 8ωρη εργασία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Τσούκαλη που ερωτά την υφυπουργό κα Βούλτεψη, υπενθυμίζοντας ότι :

- Με πρόσφατη τροπολογία η Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό στην ουσία παραδέχθηκε τα προβλήματα στον εν λόγω διαγωνισμό αλλά και σε όλη τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., αφού επέκτεινε το χρόνο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015.

- για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, αλλά και για άλλες καταγγελίες σχετικά με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε., βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

- Ο Συνήγορος του Πολίτη, ύστερα από μελέτη των εγγράφων και των αναφορών που προσκόμισαν ενδιαφερόμενοι, σε έγγραφό του προς τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. επεσήμανε ότι τα ζητήματα που έθεσαν οι συντάκτες των αναφορών, που είναι και υποψήφιοι του διαγωνισμού, συνιστούν πράγματι αλλοίωση των όρων της προκήρυξης, καταλήγουν σε παραβίαση ουσιωδών όρων της προκήρυξης και καθιστούν τη διαδικασία επιλογής ακυρωτέα σε περίπτωση δικαστικής αμφισβήτησής της.
Keywords
Τυχαία Θέματα