Ερτ : φολα του κκε στους «goldoφιμιμιδες» του μαξιμου και τον παπα της σκοτιασ!

13:31 27/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Πραγματικά αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο ΚΚΕ για την μελετημένη και τεκμηριωμένη γραπτή τοποποθετησή του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Επιτέλους είδαμε και κάτι σωστό...
να εισηγείται ένα μικρό κόμμα αλλά με μυαλό και κοινή λογική που δεν διέθεταν οι συντάκτες του κλεμμένου και παραμορφωμένου ν/σ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είχε καταψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση.
Ας διαβάσουν οι goldoφιμιμίδες του Μαξίμου την αιτιολογική έκθεση, μαζί με τον Πάπα της Σκοτίας-Γλασκόβης και Cowboy του Σοφικού για να πάρουν μερικά τηλεοπτικά μαθήματα για επόμενο τηλεοπτικό ν/σ στο «μέλλον»!!!

Εμείς με πολλές αναρτήσεις είχαμε χαρακτηρίσει το σ/ν πρόχειρο επιπόλαιο, ανεφάρμοστο και ανισσόροπο. Ακόμη και με βαρύτερες εκφράσεις όπως «χαρτί υγείας» μόρφωμα που πρέπει να πάει στον «κάδο απορριμμάτων» και πολλά άλλα. Έγκαιρα είχαμε επισημάνει τις αδυναμίες του και τα προβλήματα που δημιουργεί, χωρίς να επιλύει την ομαλή μετάβαση στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Όλα αυτά λοιπόν που είχαμε επισημάνει έρχεται το ΚΚΕ να τα αναλύσει σε βάθος.

Η ΕΡΤ, θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα λειτουργίας με το παραμορφωμένο ν/σ και τα δικαστήρια που θα ακολουθήσουν εκ μέρους των πρώην και νυν εργαζομένων να έχουν πολύ δουλειά. Το Μαξίμου δεν έχει καταλάβει ακόμα τι έγκλημα έχει κάνει με την αντιγραφή του ν/σ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έφερε στη βουλή διανθισμένο με πολλές και άνοστες «σάλτσες».

Δεν ανήκω στο ΚΚΕ δεν έχω καμία σχέση με το χώρο αυτό, αλλά οφείλω να πω ένα μπράβο στην φίλη μου τη Λιάνα Καννέλη, Θανάση Παφίλη, Γιάννη Γκιόκα και Χρήστο Κατσώλη που υπογράφουν το εισηγητικό κείμενο με τις τροπολογίες και διορθώσεις που επιβάλλονται, για να λειτουργήσει στοιχειωδώς, έστω και με προβλήματα. Στην αιτιολογική τους έκθεση και τροπολογία, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Με το εισαγόμενο προς συζήτηση ν/σ α) Δεν υπάρχει πλήρης αποκατάσταση και επαναλειτουργία του συνόλου των λειτουργιών της ΕΡΤ ΑΕ, όπως αυτές υπήρχαν στις 11.6.2013. Η πλήρης επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ με τις δραστηριότητες που είχε στις 11.6.2013 παραπέμπεται στις καλένδες, αν δεν αποκλείεται, καθώς αφήνεται να αποφασιστεί από το νέο Δ.Σ. της εταιρίας, ποιες δραστηριότητες και πότε θα ασκήσει η εταιρία και μάλιστα στα πλαίσια ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

β) Αναγνωρίζεται ουσιαστικά το τέλος της ΕΡΤ ΑΕ στις 11.6.2013, αφού δεν καταργείται η ΚΥΑ 02.11.6.2013, όπως τροποποιήθηκε, ενώ ορίζεται ότι η καταργηθείσα ΕΡΤ ΑΕ και οι θυγατρικές της εξακολουθούν να υπάγονται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, που πρέπει πολύ σύντομα να λήξει.

γ) Δεν καταργείται η ΝΕΡΙΤ ΑΕ, αλλά μετονομάζεται σε ΕΡΤ ΑΕ και εισάγονται νέες ρυθμίσεις, μεταξύ των άλλων, για τους εσωτερικούς κανονισμούς, τα όργανα διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ.

δ) Δεν προβλέπεται επαναφορά του συνόλου του προσωπικού που απασχολούνταν στην ΕΡΤ ΑΕ στις 11.6.2013 και δεν έχουν στο μεσοδιάστημα μέχρι σήμερα συνταξιοδοτηθεί

ε) Δεν προβλέπεται κανενός είδους εξασφάλιση για το μεσοδιάστημα από τη λύση εργασίας μέχρι την αναβίωση της σχέσης εργασίας, ακόμα και για το προσωπικό της ΕΡΤ ΑΕ που πρόκειται να επανέλθει στη δουλειά του

στ) Το προσωπικό που θα επανέλθει στη> θα αμείβεται με τις μειωμένες αποδοχές του μνημονιακού νόμου 4024/2011

ζ) Δεν ξεκαθαρίζεται η επαναφορά του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων που ανήκαν στην ΕΡΤ ΑΕ και στις θυγατρικές της και που μεταβιβάστηκαν στο Δημόσιο, και ορισμένα εξ αυτών στη ΝΕΡΙΤ ΑΕ, όπως και η επαναφορά στην ΕΡΤ ΑΕ του περιεχομένου του ειδικού λογαριασμού, που περιέχει τα χρηματικά διαθέσιμα της καταργηθείσας ΕΡΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα