Ερντογαν : στρατηγικη η συνεργασια με την ελλαδα

11:44 4/3/2013 - Πηγή: Fimotro
«Στρατηγική» χαρακτηρίζει τη συνεργασία με την Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σήμερα το πρωί συναντάται στην Κωνσταντινούπολη με τον Αντώνη Σαμαρά. Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο...
πρωθυπουργός της Τουρκίας σημειώνει ότι στις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση «θα αξιολογήσουμε το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς μας σχέσεις» και «θα συζητήσουμε πώς θα πορευτούμε στο εξής», ενώ σχετικά
με την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, ο κ. Ερντογάν λέει πως οι συζητήσεις δεν μπορούν να καταλήξουν κάπου «αν τίθενται προϋποθέσεις και προκαταλήψεις».

«Στις συνομιλίες μας με την ελληνική κυβέρνηση θα αξιολογήσουμε το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς μας σχέσεις και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πώς θα πορευτούμε στο εξής» αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας:

«Φροντίζουμε το δίκαιο προς τον γείτονα και δρομολογούμε αυτή τη διαδικασία μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης. Φυσικά θα εξετάσουμε και ένα σύνολο θεμάτων, τουριστικών, ενεργειακών, τηλεπικοινωνιακών, προς ποια κατεύθυνση οδηγούμε τις διμερείς πολιτικές μας σχέσεις, καθώς και θέματα ΝΑΤΟ, διότι είμαστε δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και πρέπει να συζητήσουμε τα βήματα που θα κάνουμε με αυτή μας την ιδιότητα».

«Πρόκειται για μία συνεργασία, την οποία εμείς χαρακτηρίζοντάς την 'στρατηγική', θέλουμε να της δώσουμε μία διαφορετική διάσταση. Να μην υπάρχει, δηλαδή, στο εξής στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας μία πολιτική που θα βασίζεται στα κουτσομπολιά» επισημαίνει, προσθέτοντας:

«Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, από το παρελθόν στο μέλλον. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και με τον κ. Σαμαρά και να εξετάσουμε τα θέματα αυτά, έστω και σύντομα, όταν βρεθήκαμε στη Ντόχα. Με τα θέματα που θα εξετάσουμε τώρα θα κάνουμε πλέον τα βήματα, έχουμε ήδη υπογράψει ορισμένες συμφωνίες, τώρα θα υπογράψουμε κι άλλες και νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά».
Keywords
Τυχαία Θέματα