Ερχεται το ''νεο'' με τασια ,θεανω, κοτζια και δραγασακη στο επικρατειασ;

08:00 10/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Χωρίς εκπλήξεις ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Γιάννης Δραγασάκης,...
ενώ, παρά τις αντιδράσεις και την κατακραυγή για την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κατέλαβε τελικά την τέταρτη προνομιούχο θέση.

Με την ανακοίνωση των τελικών λιστών, καθορίστηκε και η σειρά στην Α' και Β' Αθήνας,
στις οποίες τέθηκαν επικεφαλής ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αντίστοιχα.

Ως προς το Επικρατείας, δεν μετέχει κανένας εξ όσων είχαν εκλεγεί την προηγούμενη φορά. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Θεανώ Φωτίου, ενώ στην τρίτη πλασαρίστηκε τελικά ο Νίκος Κοτζιάς, για τον οποίο έγινε μεγάλη συζήτηση τις τελευταίες ημέρες.

Στην πέμπτη θέση, η οποία την προηγούμενη φορά ήταν εκλόγιμη, τοποθετήθηκε ο πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου, ενώ στη συνέχεια βρίσκονται κατά σειρά η Άννα Φιλίνη, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς, ο Θόδωρος Κατωπόδης, ο Μάρκος Μέσκος, η Έφη Αχτσιογλου, ο Πάνος Τριγάζης, η Λυδία Κονιόρδου και ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, που ήταν επικεφαλής τον Γενάρη, αλλά τώρα προτίμησε την τελευταία και τιμητική θέση.

Στη Β' Αθήνας, μετά τον κ. Τσακαλώτο, είναι ο Πάνος Κουρουμπλής, που συμβολίζει το άνοιγμα στον πασοκογενή χώρο και στην τρίτη θέση ο εξ απορρήτων του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Ακολουθούν οι Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης (ήταν στο Επικρατείας στις προηγούμενες εκλογές) και Νίκος Ξυδάκης, ενώ στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Νίκος Τόσκας, που είχε εκλεγεί με το Επικρατείας τον Ιανουάριο. Στην όγδοη θέση είναι ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, νέα παρουσία και εκ της «κίνησης των 53» του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ένατη θέση ο Γιώργος Δημαράς (από την έβδομη που είχε εκλεγεί τον Γενάρη) και ακολουθούν δύο νέες υποψηφιότητες, του Γιάννη Θεωνά και του Χρήστου Σπίρτζη.

Στη δωδέκατη είναι η Βασιλική Κατριβάνου, παρότι είχε ψηφίσει «παρών» στο τρίτο Μνημόνιο και αμέσως μετά η Χαρά Καφαντάρη. Στην 14η θέση τοποθετήθηκε ο εξωκοινοβουλευτικός πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

Έπονται η Ελένη Αυλωνίτου, η Αννέτα Καβαδία (ήταν σε εκείνους που είχαν ψηφίσει «παρών» στο τρίτο Μνημόνιο, επίσης της «κίνησης των 53») και ο Στάθης Παναγούλης, με τον Γιώργο Κυρίτση στη 18η θέση, όπως ήταν και στη σειρά του Γενάρη.

Να σημειωθεί ότι η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου βρίσκεται στην 23η θέση και η ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου.

Στην Α' Αθήνας τελικά την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αλέκος Φλαμπουράρης (στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, που μετακόμισε σε Λάρισα και Ηράκλειο) και στη δεύτερη (της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που αποχώρησε) προήχθη ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όσον αφορά στο Επικρατείας, αξίζει να σημειωθούν τα εξής:

- Πρώτον, ότι παρά την κατακραυγή για τους χειρισμούς της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην προσφυγική κρίση, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής «επιβραβεύεται» με εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

- Δεύτερον, ότι φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζουν καλά-καλά τον καθηγητή Κώστα Γαβρόγλου, καθώς έδωσαν στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο, αναφέροντας μόνο το επώνυμό του.

- Και τρίτον, ότι ο επικεφαλής του Επικρατείας στις εκλογές του Ιανουαρίου, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, τοποθετείται αυτήν τη φορά στη 12η θέση, «πληρώνοντας» την κριτική που έχει κατά καιρούς ασκήσει στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το «who is who» των υποψηφίων - Πώς διαμορφώθηκαν οι συσχετισμοίΗ τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη στην κορυφή της λίστας ήταν αναμενόμενη μετά τις διεργασίες στην τελευταία κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποφάσισε να “αναβαθμίσει” τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, μεταθέτοντάς τον από τη Β' Αθήνας.

Η δεύτερη θέση που “απονεμήθηκε” στην Θεανώ Φωτίου (μετακόμισε επίσης από τη Β' Αθήνας) ήταν η έμπρακτη αναγνώριση της παρουσίας της στο υπουργείο Εργασίας, όπου υλοποίησε το ανθρωπιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Κοτζιάς πέρασε από πολλά κύματα μέχρι να φτάσει στην τρίτη θέση, αν αναλογιστεί κανείς ότι στις συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια προορίζονταν για την προβληματική περιφέρεια της Βοιωτίας. Λέγεται ότι δεν ένιωθε άνετα με την παρουσία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο ίδιο ψηφοδέλτιο και αυτό είχε προκαλέσει εμπλοκή στους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου.

Τελικά η πρώην υπουργός, αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική βρέθηκε στην τέταρτη θέση, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί επιτυχημένους τους χειρισμούς της στο καυτό πρόβλημα, παρότι έχει προκληθεί χάος ανά την επικράτεια και ειδικά σε πολλά νησιά του Αιγαίου.

Ο πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου είναι και το πρόσωπο έκπληξη, που συμβολίζει το άνοιγμα στον “κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ”.

Από τους 12 υποψήφιους, η Άννα Φιλίνη, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς ήταν στη λίστα επικρατείας και τον Γενάρη – οι δύο πρώτοι σε μη εκλόγιμες θέσεις. Ο Θοδωρής Κατωπόδης ήταν υποψήφιος στη Β' Αθήνας τότε.

Ο Κώστας Γαβρόγλου είναι Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε φυσική και ιστορία των επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ως επισκέπτης καθηγητής δίδαξε στα Πανεπιστήμια της Βοστόνης, του Χάρβαρντ, της Πενσυλβάνια, του Κέιμπριτζ και του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την ιστορία της φυσικής και της χημείας από τις αρχές του 19ου έως τα μέσα του 20ού αιώνα. Είναι μέλος συντακτικών επιτροπών διαφόρων ξενόγλωσσων περιοδικών ιστορίας των επιστημών, καθώς και του ελληνικού περιοδικού "Νεύσις". Είναι πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Άννα Φιλίνη, κόρη του αείμνηστου Κώστα Φιλίνη, ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2007 ώς το 2009, ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και της ΔΗΜ.ΑΡ., από όπου αποχώρησε το 2011. Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος επί 14 χρόνια. Είναι διακεκριμένη αρχιτέκτονας και ζωγράφος.

Ο Θοδωρής Κατωπόδης, επιστήμονας που εργάστηκε από το 2012 έως το 2014 στην ομάδα CERN, ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας τον Γενάρη. Γεννήθηκε το 1986 στο Βύρωνα, σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, όπου υπήρξε ενεργό μέλος των αγώνων για την υπεράσπιση του δημοσίου πανεπιστημίου και του κινήματος κατά της αναθεώρησης του «άρθρου 16». Είναι μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού από το 2010 και μετέπειτα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μάρκος Μέσκος γεννήθηκε το 1935 στην Εδεσσα της Μακεδονίας. Γραφίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής σε διαφημιστικά γραφεία, επιμελητής εκδόσεων και ενδιαμέσως αρκετές πρόσκαιρες δουλειές του ποδαριού. Έγραψε ποίηση (πρώτη συλλογή Πριν από το Θάνατο-1958), πεζά κείμενα καθώς και δοκίμια προσωπικών αφορμήσεων. Μέλος της ομάδας του περιοδικού Σημειώσεις στην Αθήνα και των Χειρογράφων στη Θεσσαλονίκη. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε άλλες γλώσσες. Βραβεύτηκε με το βραβείο ποίησης του περιοδικού Διαβάζω το 1996 για τη συλλογή Χαιρετισμοί και με το βραβείο Καβάφη 2005.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι διδάκτωρ ερευνήτρια, γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας, όπου και μεγάλωσε. Το 2006 ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές της σπουδές στη Νομική του Α.Π.Θ., ενώ το 2009 απέκτησε με άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή. Κατόπιν εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο. Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και από τον Ιούλιο του 2014 επιστημονική συνεργάτιδα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.

Ο Πάνος Τριγάζης γεννήθηκε στη Μίνθη Ολυμπίας το 1950 και είναι οικονομολόγος. Επί μεγάλο διάστημα στο ΚΚΕ και ιδρυτικό στέλεχος του Συνασπισμού. Με δράση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Την περίοδο 1981-1991 υπήρξε Γ.Γ. της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά κοινωνικές οργανώσεις. Είναι πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), πρόεδρος του Συνδέσμου «Μπάιρον» για τον φιλελληνισμό και τον πολιτισμό. Μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου έχει διακριθεί για τη συμμετοχή της στο θέατρο, κυρίως σε αρχαιοελληνικές τραγωδίες. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1971 έως το 1974. Το 1977 αποφοίτησε από τηΔραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το1992 πήρε το βραβείο «Κουν» για την προσφορά της στην τραγωδία.

Α' ΑΘΗΝΑΣ

Φλαμπουράρης Αλέκος

Σακελλαριδης Γαβριηλ

Βουτσης Νικολαος

Φιλης Νικολαος του Αριστοτέλη

Βερναρδάκης Χριστόφορος

Παπαδοπούλου Ξανθή

Ηλιού Στέφανος

Σταυράκη Φρόσω

Μανδηλαρά Σοφία

Διάκος Κώστας

Τραχανατζής Στάθης

Δούση Μάγκυ

Μαστρογιάννης Βασίλης

Νίκου - Ψωμιάδου Ελένη

Σακοράφας Κώστας

Τζιτζίκου Σοφία

Νταλέ Ζαχαρούλα

Κοτσιφάκης Θέμης

Β' ΑΘΗΝΑΣ

Τσακαλώτος Ευκλειδης

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Παππάς Νικολαος

Μπαλαφας Ιωαννης

Σκουρλέτης Πανος

Ξυδακης Νικολαος

Τόσκας Νίκος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Δημαράς Γιώργος

Θεωνάς Γιάννης

Σπίρτζης Χρήστος

Κατριβανου Βασιλικη

Καφανταρη Χαρουλα (Χαρα)

Τσιρώνης Γιάννης

Αυλωνιτου Ελενη

Καββαδια Ιωαννετα (Αννετα)

Παναγουλης Ευσταθιος

Κυριτσης Γεωργιος

Καραχάλιος Κωνσταντίνος

Βουδούρης Οδυσσέας

Ζαχαριαδης Κωνσταντινος

Στούμπος Δημήτρης

Χρηστίδου Ραλλία

Βαμβουρέλη Μαρία

Παπαθεοδώρου Εφη

Νικολάου Χρυσούλα

Ταστάνης Αναστάσιος

Καναβού Ιωάννα

Τρίχας Γιώργος

Αλατση Φραιλιχ Δεσποινα

Μιχαλοπούλου Ντιάνα

Αλεξοπούλου Σοφία

Σκορίνης Νίκος

Πετράκη Γεωργία

Ιωσηφίδου Μαρία

Ζαμπατη Ειρήνη

Μπούφης Θεόδωρος

Γραμματικού Μαρία

Κοταρά Λίτσα

Μαλάμη - Ρουμανέα Μάγδα

Μπατζιά Ντίνα

Αποστόλου - Ραζή Ζήνα

Πετράκου Σούλα

Καραχάλιου Ζωή

Πάντου Χρύσα

Γιάμαλη Ανναστασία

Κατωπόδης Γεράσιμος

Κουλίεβα Ταμίλα

Δείτε το Τελικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας εδώ
Δείτε το Τελικό ψηφοδέλτιο Αττικής εδώ
Keywords
ερχεται, τασια, ερχεται, τασια, αλέξης τσίπρας, συριζα, δραγασάκης, αθηνα, τσιπρας, εκλογες, ξυδάκης, νέα, μνημονιο, λαρισα, ηρακλειο, ψηφοδελτια, cern, εδεσσα, θεσσαλονικη, βρυξέλλες, ολυμπια, ΚΚΕ, δραση, εεδυε, συμμετοχή, θεατρο, προσφορες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταση εργασιας, σισσυ χρηστιδου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, ξανθη, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, μνημονιο 3, εκλογες 2014, ειρήνη παπαδοπούλου, δραγασάκης, αλέξης τσίπρας, ελενη, πολυτεχνειο, υπουργειο εργασιας, εβδομη, εδεσσα, ηθοποιος, λυδια, νησια, ποιηματα, προγραμμα, υφεση, φυσικη, cern, αξιζει, αννα, βρισκεται, βρυξέλλες, βυρωνα, γαβριηλ, γιαννιτσα, γραφεια, διαστημα, δημοσιο, διπλωμα, εγινε, ειρηνη, ενδιαφεροντα, ενεργα, επωνυμο, ευκλειδης, ζωης, ιδια, ιδιο, θοδωρης, ιστορικο, κυματα, λυδια κονιορδου, νομικη, ξυδάκης, ομαδα, ποιηση, πανεπιστημιο αθηνων, πεμπτη, ραλλια χρηστιδου, ραλλια, συζητηση, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, τμημα, τραγουδιστρια, τριτη, φορα, χαιρετισμοι, χαος, χαρα, κωνσταντινος, δουλειες, εθνικο, γλωσσες, υπουργειο, κειμενα, κωστας, μπαλαφας, θεματα, θεσεις, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα