''επιτροπη διαλογου για ζητηματα πνευματικης ιδιοκτησιασ''...

Την σύσταση επιτροπής διαλόγου που θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα στον χώρο της πνευματικής ιδιοκτησίας, των υποχρεώσεων των χρηστών και των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος, ...
παρεμβαίνοντας στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων.
Ο υπουργός Πολιτισμού απεύθυνε «προσκλητήριο εθνικού διαλόγου για τον πολιτισμό» προς όλα τα κόμματα. Με το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή
εντάσσονται στο εθνικό δίκαιο δυο οδηγίες της Ε.Ε. με τις οποίες παρατείνεται κατά 20 έτη η διάρκεια προστασίας των ερμηνευτών ή εκτελεστών καλλιτεχνών και των παραγωγών φωνογραφημάτων και αξιοποιούνται τα «ορφανά έργα» για μορφωτικούς σκοπούς.
Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η επιτροπή διαλόγου θα τελεί υπό το συντονισμό του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Ο υπουργός πρότεινε να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των εξής φορέων: ΑΕΠΙ, «Αθηνά», «Αυτοδιαχείριση», GEA (εκπρόσωποι των φορέων Grammo, «Ερατώ», «Απόλλων»), «Διόνυσος», Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος.
«Ο Εθνικός Ύμνος δεν είναι ένα απλό πνευματικό δημιούργημα»
Ο Π. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με τη χρήση εκτελέσεων του Εθνικού Ύμνου σε συνδυασμό με διαφημίσεις στο διαδίκτυο. «Ο Εθνικός Ύμνος δεν είναι ένα απλό πνευματικό δημιούργημα σε μουσική του Νικολάου Μάντζαρου και ποίηση του Διονυσίου Σολωμού. Είναι η ψυχή του Έθνους. Έχει απολύτως εμβληματική αξία για κάθε Έλληνα και για κάθε Ελληνίδα», επεσήμανε και πρόσθεσε: «το υπουργείο Πολιτισμού παρενέβη στις διαδικτυακές πλατφόρμες, που αναγνώρισαν το λάθος τους. Και σας διαβεβαιώ ότι λαμβάνουμε μέτρα ώστε να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα ξανά».
Πηγή :naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα