Επιθεση με οξυ κατα δυο βρετανιδων στη ζανζιβαρη...

21:41 8/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Δύο νεαρές Βρετανίδες δέχθηκαν χθες το βράδυ επίθεση με οξύ στη Ζανζιβάρη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εναντίον ξένων σ' αυτό το τουριστικό αυτόνομο αρχιπέλαγος της Τανζανίας...

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Ζανζιβάρης, τον Σάλεχ Μοχάμεντ Τζιντάουι, οι δύο γυναίκες, που εργάζονταν ως εθελόντριες σε σχολείο, τραυματίσθηκαν στο στήθος, στο πρόσωπο και στα χέρια, αλλά η ζωή τους δεν κινδυνεύει.
Δέχθηκαν την επίθεση λίγο πριν από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) από δύο νεαρούς που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Οι δράστες επιτέθηκαν στις νεαρές γυναίκες
ενώ αυτές περπατούσαν στους στενούς δρόμους του Στόουν Τάουν, του ιστορικού κέντρου της Ζανζιβάρης που έχει περιληφθεί από την UNESCO στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, πρόσθεσε ο ίδιος.
Το αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης αντλεί τα περισσότερα έσοδά του από τον τουρισμό. Η Ζανζιβάρη, ο πληθυσμός της οποίας ανέρχεται σε περίπου 1,2 εκατ. κατοίκους, υπήρξε τους τελευταίους μήνες θέατρο πολλών επιθέσεων, όμως όλες ήταν εναντίον ντόπιων.
Το Νοέμβριο, ένας ιμάμης είχε δεχθεί επίθεση με οξύ. Τον επόμενο μήνα, ένας καθολικός ιερέας είχε τραυματισθεί από σφαίρα και ένας άλλος είχε σκοτωθεί το Φεβρουάριο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα