Επιθεση απο τους εργαζομενους της ερτ σε διοικηση και …ταγματαρχη!

11:02 3/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«Φωνή βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ, ἑτοιμάσατε
τήν ὁδόν τοῦ Κυρίου».
(Ματθ. γ΄, 3).
Μάλλον θα πρέπει να διαβάσει πολλές φορές το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο ο Ταγματάρχης και οι συν αυτώ διοικούντες, για τα όσα τους καταμαρτυρούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ...
Με θεαματικότητα που δεν έχουν ούτε περιφερειακά τοπικά κανάλια και διαλυμένες τις υπηρεσίες όπως καταγγέλλουν, νομίζουν ότι ασκούν διοίκηση σε έναν υποβαθμισμένο οργανισμό.

Για όλα βέβαια όσα συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο «Παππάς» διάκοι και καλόγεροι που μονάζουν
στο μοναστήρι του Μαξίμου, περιμένουν τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος στις 20 Ιουνίου για να τους δώσει τη λύση. Αχ κατακαημένη Αράχωβα….

Σε κοινή ανακοινωσή τους τα Σωματεία της ΕΡΤ: ΠΑΣΥΜΗΤΕ – ΠΑΣΤΕΔ – ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ αναφέρουν:

Η συνεχής απραξία της Διοίκησης της ΕΡΤ για να δώσει λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα της εταιρείας, η απαξίωση των Υπηρεσιακών μονάδων, η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και η ολοένα και περισσότερο υποβάθμιση του επαγγελματισμού, της επιστημονικής και καλλιτεχνικής εξειδίκευσης και της εμπειρίας των εργαζομένων, το τελευταίο διάστημα, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.

Ενώ οι εργαζόμενοι υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την λειτουργία της ΕΡΤ, παρά τις ελλείψεις προσωπικού σε πολλές Υπηρεσιακές Μονάδες και ειδικότητες, παρά την απουσία οργάνωσης και σχεδιασμού, παρά την μείωση των πόρων για λειτουργία, παραγωγή, συντήρηση και αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Η Διοίκηση κωλυσιεργεί και δεν αποδίδει τα επιδόματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, την πραγματική προϋπηρεσία στα μισθολογικά κλιμάκια, (ειδικά για τους συναδέλφους, -σες του Π.Δ. 164/04), την κανονική αμοιβή της πρόσθετης εργασίας, υπερωριακής, νυχτερινής, αργιών και Κυριακών, ημερών ανάπαυσης, των μετακινήσεων εκτός έδρας, όλων των μετακινήσεων στα Κ.Ε., που επί της ουσίας θέλουν να καταργήσουν και να ονομάσουν εντός έδρας και μάλιστα με όριο 250 χλμ το μήνα.

Χωρίς να αναλογίζονται την ευθύνη και τις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες και τον Ελληνικό λαό, υποβαθμίζουν το μεγαλύτερο Ραδιοτηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους συμμετέχει με προσδοκίες η πολυμελής Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα. Σε αυτή τη διοργάνωση, με τα ακριβότερα τηλεοπτικά δικαιώματα, η ΕΡΤ, για πρώτη φορά δεν θα συμπεριλάβει τεχνικό κλιμάκιο, ούτε φορητό Τ/Ο συνεργείο. Αντίθετα θέλει να επιβάλλει στην ολιγομελή δημοσιογραφική ομάδα της αποστολής στο Ρίο, να αναλάβει τα καθήκοντα των τεχνικών, με το χειρισμό και τη λειτουργία του τεχνικού εξοπλισμού. Έτσι απλά ξεχνώντας τις υποσχέσεις και τις προγραμματικές τους θέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πριν ένα χρόνο, στερούν από το κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις προσπάθειες και τις επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας.

Με τις χωρίς όριο εργολαβίες και αναθέσεις, για κάθε είδους υπηρεσία, φαίνεται ότι η όρεξη των εργολάβων άνοιξε για τα καλά και έτσι τώρα παίρνουν και δουλειές που δεν είχαν στο παρελθόν. Με μια φωτογραφική και παράνομη απόφαση το ΔΣ της ΕΡΤ τα δίνει όλα… Αναθέτουν, μετά από λήψη προσφορών, σε γνωστό εργολάβο μονοκάμερων και μοντάζ να ‘’δίνει’’ βάρδιες ηχοληπτών στην Ροή των προγραμμάτων της Ραδιοφωνίας και μάλιστα με τιμή διπλάσια του εργασιακού κόστους…

Εν τω μεταξύ, ενώ στο Οργανόγραμμα, που μονομερώς καταρτίστηκε από τη Διοίκηση, δεν έχουν συμπεριλάβει καμία Περιφερειακή Υπηρεσιακή Μονάδα (Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, Κέντρα Εκπομπής) και αρκετές κεντρικές, χωρίς να έχουν καταγραφεί οι αντίστοιχες ελλείψεις προσωπικού, χωρίς να έχει γίνει προϋπολογισμός και τεχνική μελέτη, για την ανάπτυξη τους και για τη δημιουργία Τηλεοπτικής νησίδας, χωρίς διαβούλευση με τους εργαζόμενους, τα Σωματεία και την Ομοσπονδία, αποφασίζεται και οργανώνεται αποσπασματικά, εκπαίδευση για ‘’τεχνικούς κάμερας’’ σε υπαλλήλους οποιασδήποτε ειδικότητας, ορισμένων Περιφερειακών Σταθμών.

Είναι φανερό ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν αποσκοπούν μόνο στην υποβάθμιση και την απαξίωση του επαγγελματισμού και της εξειδίκευσης του Τεχνικού – Καλλιτεχνικού κλάδου και της ειδικότητας των εικονοληπτών, πολύ περισσότερο ακυρώνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΕΡΤ και την παρουσία της σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τους 19 Π/Σ και την ΕΡΤ3, που πρέπει όλοι να αναπτυχθούν σε ολοκληρωμένες Ραδιοτηλεοπτικές Υπηρεσιακές μονάδες, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές της ΕΡΤ και με σεβασμό των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού τους.
Συνάδελφοι, σες

Σε αυτό τον ένα χρόνο από πέρσι το Ιούνιο, ο τεχνικός κλάδος όπως όλοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, έδωσαν την παρουσία και την προσφορά τους σε όλες τις προκλήσεις και τα προβλήματα της λειτουργίας της ΕΡΤ, ενώ καταστρατηγούνταν τα δικαιώματα τους σε όλα τα επίπεδα, ενώ καταπατιόνταν Γ.Κ.Π., Σ.Σ.Ε. και υπηρεσιακές λειτουργίες.
Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση, ότι αυτές οι μέθοδοι διοίκησης δεν μπορεί να συνεχιστούν, ούτε να μείνουν αναπάντητες, η ανοχή έχει όρια...

Προειδοποιούμε τη διοίκηση πως δεν θα επιτρέψουμε ούτε την εκχώρηση του Τεχνικού κλάδου σε εργολάβους, ούτε την αλλοίωση και την ακύρωση των τεχνικών ειδικοτήτων, αλλά και καμιάς άλλης ειδικότητας συναδέλφου μας, που με αγώνες κατοχυρώσαμε, που απ’ αυτές εξαρτάται η ύπαρξη της ΕΡΤ και τις οποίες όλοι μας θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά με κάθε τρόπο.

Πρέπει τέλος να γνωρίζουν, ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα, που ισχύουν στο σύνολο τους, σύμφωνα με την αναβίωση, που προβλέπει ο Ν. 4324. Η ΕΡΤ είχε και έχει Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, Οργανόγραμμα, Σύστημα Δαπανών Κίνησης, ολοκληρωμένο κανονιστικό πλαίσιο, που δομήθηκε μέσα από αγώνες και διεκδικήσεις δεκαετιών, κατοχυρωμένο με Σ.Σ.Ε. και που οφείλει η Διοίκηση επιτέλους να τηρήσει.
Αλλά πάνω από όλα πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της, προς τον Ελληνικό λαό, το Σύνταγμα και τους Νόμους, που αντίκεινται :
· στην απαξίωση του Δημόσιου Ενιαίου φορέα της ΕΡΤ,
· στην υφαρπαγή του ανταποδοτικού τέλους, για τη μαύρη τρύπα του χρέους,
· στην εμμονική – εικονική μείωση του κόστους, εις βάρος της εσωτερικής παραγωγής και ανάπτυξης και υπέρ των εργολάβων και της ανάθεσης, που στοιχίζουν πολλαπλάσια,
· στην καταπάτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και ειδικοτήτων,
· στην υποβάθμιση του δημόσιου αγαθού της ελεύθερης ενημέρωσης και πολιτισμού - αθλητισμού, για κάθε πολίτη.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων
ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΠΑΣΤΕΔ ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ
Ο Πρόεδρος Γ. Κασιμάτης Δ. Κούνης Β. Λιαπίκος

Ο Γ. Γραμματέας Χ. Κοκκώνης Χ. Γιαννόπουλος Α. Ρούντος
Keywords
Τυχαία Θέματα