Επιτελους πρωθυπουργοσ!!!

10:29 21/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και παίρνοντας το πολυπόθητο '' ναι '' από τους μάλλον '' εύκολους '' στόχους Βενιζέλο, Κουβέλη και αφού άκουσε με ανακούφιση ότι δεν θα έφερνε κανείς από τους δύο αντιρρήσεις ώστε να γίνει Πρωθυπουργός, έσπευσε...
να κανονίσει τα της ορκωμοσίας του το ταχύτερο δυνατό με το φόβο μήπως και στραβώσει κάτι. Εξάλλου τόσα χρόνια την περίμενε τη στιγμή αυτή, δε θα άφηνε πια κανέναν να την καθυστερήσει ούτε δευτερόλεπτο.
Και που υπομονή να ανακοινωθούν τα ονόματα της
νέας κυβέρνησης. Μέσα στο καταμεσήμερο έτρεξε να προλάβει. Ειδοποίησε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο, Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, ώστε όλοι να είναι έτοιμοι , στις θέσεις τους και πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο για το γνωστό ραντεβού με την Ιστορία. Και ναι, το αυτονόητο, έγινε πραγματικότητα. Ορκίστηκε και έγινε ο 13ος Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και πάλεψε για το δεκατριάρι αυτό, ίσως όσο κανείς άλλος. Είκοσι σχεδόν χρόνια πάλευε για να ζήσει τη στιγμή αυτή. Και την έζησε, έχοντας μάλιστα τη Ντόρα Μπακογιάννη στο πλευρό του, σύμμαχο και πολιτικό του συνοδοιπόρο και με τις ευλογίες τώρα πια και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Μεγάλες στιγμές, σίγουρα, για τον Αντώνη Σαμαρά. Απομένει να δούμε αν θα είναι και για τον τόπο.
Keywords
Τυχαία Θέματα