Επιταχυνση των μεταρρυθμισεων στο συνταξιοδοτικο προωθει η ισπανια...

23:05 3/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Η Μαδρίτη σκοπεύει να συνδέσει τις συντάξεις του δημοσίου τομέα με το προσδόκιμο ζωής και τις οικονομικές δυνατότητες των ταμείων, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας Φάτιμα Μπάνιεθ...

Όπως τόνισε η Μπάνιεθ, η κυβέρνηση προτείνει να θεσπιστεί ένα όριο στις περικοπές συντάξεων, ώστε αυτές να μην μειώνονται κατ' ονομαστική αξία, και επίσης μια οροφή που δεν θα επιτρέπει αύξηση των συντάξεων πέραν του πληθωρισμού +0,25%.
«Οι προτάσεις αυτές εγγυώνται αξιοπρεπείς συντάξεις για τους σημερινούς αλλά επίσης και για τους αυριανούς συνταξιούχους», υποστήριξε η Μπάνιεθ και πρόσθεσε πως οι
συντάξεις θα συνδεθούν με το προσδόκιμο ζωής μέχρι το 2019.
Η Ισπανία δέχεται πιέσεις από τις Βρυξέλλες να αναμορφώσει το συνταξιοδοτικό της σύστημα πριν από τα τέλη του έτους, προκειμένου να ισοσκελίσει τις ανισομέρειες στην οικονομία της, καθώς η ανεργία, που συνεχίζει να βρίσκεται σε επίπεδα-ρεκόρ, σφίγγει τη μέγγενη στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο αριθμός των εργαζομένων που συνεισφέρουν με κρατήσεις τους στο ασφαλιστικό σύστημα έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν της δεκαετίας, καθώς έξι εκατ. Ισπανοί έχουν χάσει την δουλειά τους και έχουν φυσικά πάψει να καταβάλλουν εισφορές στα ταμεία, που συντηρούν εννεά εκατ. συνταξιούχους.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα