''επιταχυνση της παγκοσμιας οικονομικης αναπτυξης το 2015''...

Ο παγκόσμιος ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης θα επιταχυνθεί από 3,3% το 2014 στο 3,8% το 2015, λόγω ισχυρότερης εγχώριας ζήτησης, υποστηριζόμενης...
από ευνοϊκή νομισματική πολιτική και χαμηλότερες τιμές ενέργειας, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκδοση «Global Economic & Market Outlook» της Eurobank.

Μετά από την προσωρινή πτώση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους εξαιτίας της κακοκαιρίας και της μείωσης των αποθεμάτων, ο ρυθμός ανάπτυξης
της οικονομίας επιταχύνθηκε κατά τα επόμενα τρίμηνα.

Η αγορά εργασίας βελτιώθηκε σημαντικά, με την ανεργία να έχει μειωθεί σωρευτικά κατά 1,4 μονάδες κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Αναμένουμε αύξηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στο 3,0% το 2015 από 2,2% το 2014, λόγω συνεχιζόμενης βελτίωσης στην αγορά εργασίας, ευνοϊκότερων συνθηκών στις χρηματαγορές και συνέχισης της ανάκαμψης στον τομέα των ακινήτων.

Η Fed ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στο τέλος του Οκτωβρίου του 2014, αλλά αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια παρέμβασης σε χαμηλά επίπεδα για όσο διάστημα το απαιτεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία. Εκτιμούμε ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων παρέμβασης θα ξεκινήσει περί τα μέσα του 2015, με την προϋπόθεση ότι οι οικονομικές συνθήκες και οι συνθήκες στην αγορά εργασίας θα συνεχίσουν να βελτιώνονται.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα