Επιστροφη στο αρχικο σχεδιο του eurogroup ;

13:29 22/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Θέμα επιστροφής στο σενάριο του ”κουρέματος” του Eurogroup έχει τεθεί στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώ ήδη το ΔΗΚΟ έχει ζητήσει να επανέλθει το σχετικό νομοσχέδιο με το haircut των καταθέσεων...
Οπως φαίνεται, δεν περνάει από το Eurogroup η απόφαση ων Κυπρίων για "σπάσιμο" της πρώην Λαϊκής, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, από πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομικών.
Με αυτά τα δεδομένα,
οι Κύπριοι θα πρέπει για μια ακόμη φορά να αναθεωρήσουν το σχέδιο διάσωσης και να λάβουν αποφάσεις πολύ κοντά στις αρχικές του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής, καθώς οι εναλλακτικές δυνατότητες που επέλεξαν απορρίπτονται και εξαντλούνται η μια μετά την άλλη.
Δραματική είναι και η δήλωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου: «Σήμερα κρίνεται η παραμονή της Κύπρου στην Ευρωζώνη».
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γερμανία έχει ήδη πει όχι στο «plan B» της Κύπρου.
Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι η καγκελάριος είχε ήδη απορρίψει σχετική πρόταση στην κρίσιμη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών την περασμένη Παρασκευή, λέγοντας ότι «είναι η πιο σκληρή μορφή απαλλοτρίωσης».
Και ο κ. Σόιμπλε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, είπε: «Ο καλλωπισμός από μόνος του δεν είναι αρκετός». Η Κύπρος θα πρέπει να «κινηθεί και να κάνει εξοικονόμηση στα σοβαρά», συνέχισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το σχέδιο της κυπριακής κυβέρνησης για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης δεν αίρει τα εμπόδια για συμφωνία με την τρόικα, υποστήριξε και ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Μέρκελ, Μίχαελ Μάιστερ. «Το σχέδιο έχει δύο μεγάλα κενά. Δεν βελτιώνει τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Κύπρου και δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα του δυσανάλογα μεγάλου τραπεζικού τομέα» δήλωσε ο κ. Μάιστερ, προσερχόμενος σήμερα στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών. «Οι ελπίδες μου για την Κύπρο δεν έχουν αυξηθεί κατά την διάρκεια της εβδομάδας, αλλά δεν παύω ακόμη να ελπίζω» προσέθεσε.
Πηγή : newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα