Επιστολη βομβα πρωην μελους του δς της ερτ!

14:08 28/1/2014 - Πηγή: Fimotro
ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΙΝΥΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΕ ΔΤ-ΝΕΡΙΤ
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«Δεν ελπίζω τίποτε, δεν φοβάμαι τίποτε,
είμαι ελεύθερος»
Ν. Καζαντζάκης
Και ο Σ.Σ. καλεί τους διμηνίτες της ΔΤ σε...
συγκέντρωση, αύριο το μεσημέρι έξω από το Studio Ε της ραδιοφωνίας για ενημέρωση και αγώνα: Ωρα 13:30.

Από αυτό εδώ το βήμα, έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική, σε όσους, συνέβαλλαν στην διάλυση της ΕΡΤ και
την εξαθλίωση συναδέλφων τους, που σήμερα δίνουν τη μάχη για μια ελεύθερη και δημοκρατική τηλεόραση. Πάντα καλόπιστα, και με σεβασμό στην προσωπικότητα ατόμων που μας κατηγόρησαν για μεροληψία και εμπάθεια. Όλοι αυτοί οι φίλοι, πρέπει να γνωρίζουν, ότι ένα και μοναδικό ήταν το κριτήριό μας, η αγάπη μας για έναν φορέα με Ιστορία, που έκλεισαν κάποιοι ηλίθιοι και ψυχοπαθείς(!), προσπαθώντας να μετατρέψουν το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σε κολοσσιαίο, μεταξύ συναδέλφων Διμηνιτών και Νεριτών(...).

Μόλις χθες, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως απόφαση των Στουρνάρα-Καψήν(η 8η κατά σειρά) που μεταφέρουν-ακουσον, άκουσον- τη ΔΤ του Γκίκα Μάναλη στη ΝΕΡΙΤ του Προκοπάκη με όλο το προσωπικό. Με λάθος απόφαση, προσπαθούν να διορθώσουν το προηγούμενο λάθος!!! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας. Εγώ απορώ πως τους έχουν αφήσει να κυκλοφορούν ελεύθερα και δεν έχει βρεθεί ένα ψυχιατρικό ίδρυμα για θεραπεία. Διαβάστε:

ΦΕΚ 133/27-1-2014 «...Με σύμβαση του ειδικού διαχειριστή και του νέου φορέα, ανατίθεται στον εν λόγω φορέα η διοίκηση και διαχείριση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, του Ελληνικού δημοσίου που προβλέπονται στο εδάφιο της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του αναγκαίου προσωπικού σε συμμόρφωση προς το περιεχόμενο της υπ΄αριθ΄ 236/2013 απόφαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ για την εκτέλεση της σύμβασης...». Πρόβατα να ήταν το προσωπικό..θα είχαν καλύτερη συμπεριφορά!

Ας μου επιτραπεί να πω, ότι τις δεκαετίες που πέρασα στο ραδιομέγαρο, διδάχτηκα παρά πολλά πράγματα στη ζωή, εντός και εκτός της χώρας. Μέσα από αποστολές και συνεργασίες συναδέλφων, μπόρεσα να ψυχολογήσω, να διακρίνω, τον φίλο, τον προδότη, τον αριβίστα, τον σπιούνο τον κοπανατζή τον ηλίθιο, τον αδιάφορο, τον λουφαδόρο η τον φιλόδοξο. Κάποιοι συνάδελφοι λοιπόν, είτε από φιλοδοξία, είτε από βλακεία η ηλιθιότητα, αποφάσισαν να προδώσουν τον αγώνα των συναδέλφων τους και τώρα πληρώνουν το τίμημα(!!!) μετά τις προκηρύξεις για.. ΝΕΡΙΤ.

Επαναστατούν βλέποντας τα ονειρά τους να γκρεμίζονται και μάλιστα με βίαιο τρόπο. Όταν λέγαμε μην υπογράφετε δίμηνες συμβάσεις, μην πιστεύετε Καψή και κυβέρνηση , σας στήνουν παγίδα, δεν ακούσατε τις κραυγές μας, τώρα ξύπνησε μέσα σας ο θυμός και γίνατε επαναστάτες. Πιστέψατε σε μια σκληροπυρηνική όμάδα του Καψή, που σας εξαπάτησε. Εν αγνοία σας; Όχι βέβαια.

Σύμο, μέσα στην ομάδα ήσουν και εσύ, τώρα κατάλαβες την προδοσία; Να σου θυμίσω τα πρώτα βιολιά του Καψή; Βασίλης Θωμόπουλος, Αρίστων Κοντιζάς, Βαγγέλης Λουριδάς, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Γιώργος Μαγγανιάς, Βασίλης Αλεξόπουλος, Κώστας Μητρόπουλος, Μηλιά Κοτσιώνη, Παναγιώτης Καραντίας και άλλα ονόματα που είναι ανάξια να μνημονεύσω. Τώρα που άρχισαν οι απολύσεις των διμηνιτών αρχίζετε τον αγώνα; Μπράβο σας. Όλοι μαζί να ανοίξει η ΕΡΤ. Στο αυριανό κάλεσμα που κάνετε, 29/1/2014 ώρα 13:30 στο Studio E της ραδιοφωνίας, στον 1ο όροφο, δώστε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Αρκετές δεκάδες διμηνίτες, ας το αποδείξουν. Να σας θυμίσω και τη ρήση του Μάρξ:

«Όταν έξω από μια επιχείρηση, συγκεντρώνονται πολλοί αγωνιστές και γίνονται περισσότεροι από τους μέσα, τότε να φοβάσαι τους μέσα περισσότερο από τους έξω». Και εάν ενωθούν μπορεί να γίνει ένα εκρηκτικό μίγμα. Εγώ θα έλεγα πιο ισχυρό και από την νιτρογλυκερίνη!

Οι συστατικές επιστολές του Αρίστων Κοντιζά και άλλων, για προσλήψεις και υποσχέσεις ενέχουν έναν ακόμα εμπαιγμό. Κάποιοι, πιθανόν να δουν το τυρί και όχι τη φάκα, αυτοί είναι καταδικασμένοι και αμετανόητοι(..).

Ο Νίκος Γρυλλάκης, ένας από τους πρώτους απολυμένους, διμηνίτες της ΔΤ και εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, μετά από 25 και πλέον χρόνια τον απέπεμψαν όπως είπε, διότι δεν τους έκανε. Ποιος θα τον προστατεύσει τώρα; εργαζόμενος, σε ένα παράνομο μόρφωμα, και τους άλλους που ακολουθούν;

Ο Σύμος Σασακλόγλου, που διαμαρτύρεται, ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, και συνδικαλιστής, μέχρι της αρχές του 2013. Μετά το κλείσιμο της, αποφάσισε να δουλέψει ως διμηνίτης στο «μόρφωμα» που ονόμασαν ΔΤ. Διαβάστε με προσοχή τι καταγγέλλει:

«ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΙΜΑΙ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»

Ξεκινώ με τη διάσημη φράση του Καζαντζάκη, γιατί γνωρίζω ότι από τη στιγμή που θα υπογράψω και θα αναρτήσω την παρούσα επιστολή, χάνω κάθε ελπίδα να μπω στη ΝΕΡΙΤ και πιθανότατα, «υπογράφω» και την απόλυσή μου. Αυτή όμως η απώλεια ελπίδας είναι που μου δίνει και τη δύναμη να γράψω αυτό που πιστεύω. Σκέψεις και ιδέες που ακούγονται κρυφά πνιχτά στους διαδρόμους. Σκέψεις που φέρνουν οργή στο βλέμμα αλλά δεν τολμούν να ειπωθούν δυνατά φωναχτά. Λες και είμαστε υπό κατοχή και κάθε μας ελεύθερη έκφραση θα μας οδηγήσει στη λαιμητόμο.

Ε! λοιπόν basta, που λένε και οι Ιταλοί. Φτάνει πια!

Κύριε υπουργέ και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, δεσμευτήκατε για 2000 εργαζόμενους και δεν ξεπερνάμε τους 750.

Μιλήσατε για 2 κανάλια-και πρόσφατα 3 στη Βουλή-και μόλις που καταφέρνει να εκπέμψει το ένα...

Προκηρύσσετε ένα διαγωνισμό για 600 θέσεις, με τρόπο που αποκλείει ουσιαστικά όλους τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ. Λες κι αυτοί ευθύνονται για όλα τα δεινά της Ελλάδος.

Συναντώ διοικούντες του νέου φορέα και πολιτευτές με έκδηλη υπεροψία στο βλέμμα τους.
Με αυτό το διαγωνισμό μας πετάτε στην αρένα..και ως άλλος Καίσαρας ο Υπουργός με Συγκλητικούς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, περιμένουν να μονομαχήσουμε ο φίλος με το φίλο, ο συνάδελφος με το συνάδελφο που έλεγε καλημέρα επί 20 και πλέον χρόνια, για μια θέση εργασίας την οποία ,ήδη κατείχε.

Όλα αυτά βέβαια χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα. Γιατί γνωρίζετε ότι όλα αυτά που δεσμευτήκατε στη Βουλή δε γίνονται με 600 εργαζόμενους..και σίγουρα όχι με εργαζόμενους χωρίς εμπειρία. Οι αποφάσεις σας θυμίζουν πρακτικές τρόικας που προσπαθούν να επιβάλλουν μέτρα τα οποία οδηγούν στον όλεθρο! Ποντάρετε στο ότι μας έχετε θρυμματίσει το ηθικό και μας έχετε ποδοπατήσει την αξιοπρέπεια. Λίγο πολύ μας θέλετε «κότες». Το πιο τραγικό είναι ότι δε μας θεωρείτε ικανούς να επανδρώσουμε τη ΝΕΡΙΤ αλλά μας θεωρείτε ικανότατους να εκπαιδεύουμε αυτούς που θα τη στελεχώσουν!!!

Ε, λοιπόν, εγώ αρνούμαι να δω το φίλο μου και διπλανό μου ως Τούτσι απ΄τη Ρουάντα που μου κλείνει το δρόμο προς τη δυσεύρετη εργασία.
Αρνούμαι να δεχτώ στωικά τη μοίρα μου και να περάσω στη λήθη.

Αρνούμαι να δηλώσω «κότα», για να εξασφαλίσουν το εργασιακό μου μέλλον.

Έχω φωνή έχω άποψη και θα την πω δημόσια.

Γι΄αυτό συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας καλώ την Τετάρτη 29/1/2014 και ώρα 1:30 μ.μ. έξω από το studio Ε της Ραδιοφωνίας στον 1ο όροφο του Ρδιομεγάρου.

Ο νυν και αεί απολυόμενος ΣΥΜΟΣ ΣΑΣΑΚΛΟΓΛΟΥ
Από εμάς ουδέν σχόλιο!
Keywords
Τυχαία Θέματα