Επισκεψη πουτιν στην ινδια


Επίσκεψη στην Ινδία, την πρώτη του από τότε που επανεξελέγη ως επικεφαλής του Κρεμλίνου για μια νέα εξαετή θητεία, πραγματοποιεί σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην ατζέντα της επίσκεψής του... περιλαμβάνονται οι πωλήσεις στρατιωτικού υλικού, ενώ είναι επίσης μια ευκαιρία για να επαναβεβαιώσει η Μόσχα το ενδιαφέρον της για την Ινδία, που θεωρείται καλός της περιφερειακός σύμμαχος και εταίρος στην ομάδα των BRIC, όπως αποκαλούνται οι τέσσερις χώρες των αναδυόμενων αγορών - Βραζιλία, Ρωσία,
Ινδία και Κίνα.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Indian Hindu τη Δευτέρα, ο Πούτιν τόνισε ότι η εμβάθυνση της φιλίας και η συνεργασία με την Ινδία, είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων του στην εξωτερική πολιτική. «Η Ινδία και η Ρωσία είναι παράδειγμα υπεύθυνης ηγεσίας και συλλογικής δράσης στη διεθνή σκηνή», γράφει ο Ρώσος πρόεδρος.
Ρωσικές πηγές της αμυντικής βιομηχανίας ανέφεραν ότι η επίσκεψη θα μπορούσε να παράγει ευκαιρίες για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών και κινητήρων αεροσκαφών αξίας άνω των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα