Επισκεψη κ. μουσουρουλη στην κυπρο

08:47 3/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Eπίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης. Θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο πλαίσιο της άσκησης της Προεδρίας της Ε.Ε. από την...
Κύπρο. Ένα από τα θέματα τα οποία αναμένεται να είναι στην ατζέντα των συζητήσεων του ΥΝΑ με τους Κύπριους αξιωματούχους αφορά την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ θα περιληφθούν επίσης οι θαλάσσιες μεταφορές μεταξύ Ελλάδας
και Κύπρου.
Η κυπριακή προεδρία προετοιμάζει να πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στη Λευκωσία άτυπη υπουργική συνάντηση στην οποία αναμένεται να παραβρεθεί ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας ενώ πιθανόν να παραστεί και ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο.
Στη διάρκεια της συνάντησης για την οποία η Ελλάδα ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς, θα επιδιωχθεί να υιοθετηθεί πολιτική διακήρυξη η οποία θα αποτελέσει βάση για τη διαμόρφωση μελλοντικών δράσεων που θα δώσουν νέα ώθηση και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής.
Θέματα
Στη διακήρυξη θα επιδιωχθεί να περιληφθούν μεταξύ άλλων θέματα που θα αφορούν την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα αλλά και το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων ζωνών ώστε να είναι δυνατός ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός. Πρόκειται για ζήτημα μεγάλης σημασίας και για την Κύπρο καθώς αφορά τις εξορύξεις.
Η χάραξη Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής απασχολεί την Ε.Ε. από το 2007 ενώ η Κομισιόν θεωρεί ότι πρέπει να εξυπηρετεί δύο στόχους, τη μεγιστοποίηση της βιώσιμης εκμετάλλευσης των θαλασσών και τη δημιουργία βάθρου γνώσεων και καινοτομιών στη θαλάσσια πολιτική.
Keywords
Τυχαία Θέματα