Επιμενει οτι οι μουσουλμανοι ανακαλυψαν την αμερικη...

Παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην άποψή του και συνεχίζει να διακηρύττει ότι οι μουσουλμάνοι... ανακάλυψαν την Αμερική!
Κι όμως, έπειτα από τις δηλώσεις...
που έκανε το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα μςε τις οποίες, μουσουλμάνοι ναύτες έφτασαν στις ακτές της Αμερικής το 1178 και πως στο ημερολόγιό του ο Χριστόφορος Κολόμβος έκανε λόγο για την παρουσία ενός τζαμιού στην κορυφή ενός βουνού στην Κούβα, την Τρίτη ο Ερντογάν υπερασπίστηκε με πείσμα την θεωρία του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα.

«Σχετικά με αυτό το
ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Εάν η ιστορία των επιστημών είχε γραφτεί με αντικειμενικότητα, θα έδειχνε ότι η συμβολή των μουσουλμάνων γεωγράφων στην επιστήμη είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο γνωρίζαμε».

Απορρίπτοντας τις επικρίσεις που εξέφρασαν ορισμένοι μουσουλμάνοι έπειτα από τις δηλώσεις του, ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα να υπερασπίζεται την θεωρία αυτή και τόνισε ότι «πολύ αξιοσέβαστοι επιστήμονες στη Τουρκία και σε ολόκληρο τον κόσμο» την υποστηρίζουν επίσης.

Μάλιστα, δεν δίστασε να επικρίνει τους αυτούς τους μουσουλμάνους, λέγοντας ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους.

«Ορισμένοι νέοι στην χώρα μας άρχισαν να αμφισβητούν την (θεωρία) αυτή χωρίς να έχουν διεξάγει οποιαδήποτε έρευνα ή να έχουν προσέξει τις συζητήσεις. Και όχι μόνο νέοι αλλά επίσης και ηλικιωμένοι άρχισαν να αμφισβητούν αυτήν την θέση», είπε.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 από το σουλτάνο Μωάμεθ Β΄, ο Ερντογάν, επειδή συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ένας μουσουλμάνος δεν θα μπορούσε να το επιτύχει αυτό, δεν πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους μετέφεραν πλοία από ξηράς προς τον Κεράτιο Κόλπο.
Keywords
Τυχαία Θέματα