Επιμενει ο καυσωνας στη βρετανια...

10:24 19/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Σε ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες παραμένει ο υδράργυρος στο Ηνωμένο Βασίλειο, φθάνοντας εκ νέου την Πέμπτη στους 30 βαθμούς Κελσίου...
Το κύμα του βρετανικού καύσωνα όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά επεκτείνεται στη νοτιοδυτική Αγγλία, καθώς και στα Δυτικά Μίντλαντς, σημαίνοντας συναγερμό στις υπηρεσίες υγείας.
Η πλέον ζεστή ημέρα του 2013 για το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 32,2 βαθμούς στο Χάμπτον του Σάρεϊ, στην έκτη συνεχή ημέρα με τον υδράργυρο να σπάει το φράγμα των 30 βαθμών.
Πρόκειται για το πρώτο κύμα καύσωνα διαρκείας στη Μεγάλη Βρετανία από
το 2006, το οποίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να επεκταθεί έως την ερχόμενη εβδομάδα, με ένα μικρό διάλειμμα το σαββατοκύριακο.
Την Πέμπτη το πρωί, η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόσθεσε τη νοτιοδυτική Αγγλία και τα Δυτικά Μίντλαντς στις περιοχές με επίπεδο συναγερμού υγείας 3.
Σύμφωνα με το συναγερμό, οι εργαζόμενοι στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια και μέριμνα καλούνται να δίνουν έμφαση στους ιδιαίτερα νέους, στους ιδιαίτερα γηραιούς, καθώς και σε όσους πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.
Το επίπεδο 4, το οποίο είναι το αμέσως επόμενο, σημαίνει την κήρυξη κατάστασης πανεθνικού συναγερμού.
Την Τετάρτη, αξιωματούχοι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής επανέλαβαν τις προειδοποιήσεις τους να αποφεύγεται το κολύμπι σε μη ασφαλείς περιοχές σε λίμνες, ποτάμια και θάλασσες, μετά το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων σε διακριτά μεταξύ τους περιστατικά την Τρίτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα