Επιδεινωση βλεπουν 215 διευθυντοντες συμβουλοι

Περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος με σοβαρές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και δύσκολες αποφάσεις, όπως απολύσεις και μειώσεις μισθών φοβούνται 215 διευθύνοντες σύμβουλοι σημαντικών εταιρειών από όλους τους επιχειρηματικούς...

κλάδους, οι οποίοι συμμετείχαν σε σχετική έρευνα της ICAP.
Το 24% από τις 215 εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν προχωρήσει σε μειώσεις μισθών,
οι δε μειώσεις κυμαίνονται κατά μέσον όρο στο 16%. Οσον αφορά στις μειώσεις προσωπικού, η μία στις δύο επιχειρήσεις έχει ήδη προχωρήσει, με μέσο όρο μειώσεων το 18%.
Αγχος
To 98% των διευθύνοντων συμβούλων θεωρούν ότι το άγχος για το οικονομικό περιβάλλον είναι πολύ πιο πιεστικός παράγων σε σχέση με πριν δύο χρόνια, ενώ πολύ ψηλά στην ατζέντα είναι η εξασφάλιση ρευστότητας γαι τις επιχειρήσεις λόγω των αδυναμιών δανεισμού, της προσπάθειας για είπραξη απαιτήσεων, των έκτακτων πληρωμών στο κράτος και των απαιτήσεων των πελατών για μείωση του περιθωρίου κέρδους. Ακολουθεί η προσπάθεια γαι μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης.
Ωστόσο, ο ένας στους δύο διευθύνοντες συμβούλους έχει διατηρήσει σταθερό το μισθό του για μία τριετία, ενώ για το 2012 το 62% των διευθύνοντων συμβούλων περιμένει ότι ο μισθός του θα παραμείνει αμετάβλητος. Το 19% εκτιμά ότι ο μισθός του θα μειωθεί.
Οσον αφορά στα μπόνους, το 55% των διευθύνοντων συμβούλων εκτιμά ότι θα λάβει το ίδιο μπόνους, το 21% ότι θα μειωθεί και το 8% ότι θα κοπεί τελείως. Τέλος, το 16% πιστεύει ότι θα λάβει μεγαλύτερο μπόνους.
Keywords
Τυχαία Θέματα