Επι της ουσιας και μονο...

18:37 6/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Από που να ξεκινήσει κανείς για να σχολιάσει όσα συμβαίνουν γύρω μας και πληγώνουν ηθική, πολίτες και θεσμούς. Μια απίστευτη κοκορομαχία βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιες πινελιές ενίοτε και από ό,τι αποτελεί...
τη ΔΗΜΑΡ, εξαιρουμένου φυσικά του αρχηγού της που εμμονικά τραβά το δικό του μοναχικό δρόμο
της συμμετοχής του πάση θυσία στη συγκυβέρνηση του τόπου, που αποτελεί και τη μοναδική κόκκινη γραμμή του, όπως αποδείχθηκε ως τώρα.
Άλλος μιλά λοιπόν για παραπομπή Παπακωνσταντίνου, άλλος βάζει στο κάδρο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ κάποιοι μόνο ψίθυροι ακούγονται για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Άλλοι μιλούν για πολιτικές και άλλοι για ποινικές ευθύνες. Και έτσι χανόμαστε σε εικασίες, σε παραφιλολογίες, σε αερολογήματα και φληναφήματα που μας απομακρύνουν από την ουσία που για τον Έλληνα πολίτη είναι μία και μοναδική : κάποιοι θέλησαν να καλύψουν κάποιους άλλους οι οποίοι, αφού πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού έβγαλαν και έκρυψαν τα ''βρώμικα'' προφανώς χρήματα τους στην Ελβετία, και όχι μόνο, αφού ακολουθούν κι άλλες λίστες οσονούπω. Όσο για τους προφανείς υπεύθυνους που παρέλαβαν και δεν πρωτοκόλλησαν- ας μην το ξεχνάμε αυτό- ή έκλεισαν και ξέχασαν στο συρτάρι τους για πάνω από δύο χρόνια τη λίστα που παρέλαβαν, είτε την αλλοίωσαν είτε όχι, υπάρχουν σίγουρα τουλάχιστον σαφείς ενδείξεις για την ενοχή τους, πολιτική ή ποινική. Και μαζί τους, άμεσα υπεύθυνος είναι, για θεσμικούς τουλάχιστον και μόνο λόγους, ο πολιτικός τους προϊστάμενος, πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Η παραπομπή τους δε, είναι σαφές, προς αποφυγή παρανοήσεων, δεν πρέπει να σημαίνει σε καμία περίπτωση ενοχή, αυτό θα εξεταστεί αρμοδίως. Η δημοκρατία όμως απαιτεί διαφάνεια, τόλμη και κυρίως ήθος. Και όλα αυτά εξασφαλίζονται και προασπίζονται με την παραπομπή όχι μόνο του ενός, αλλά και των τριών, αλλά και όλων των υπολοίπων για τους οποίους θα προκύψουν στην πορεία, οποιασδήποτε μορφής ευθύνες. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Keywords
Τυχαία Θέματα