''επενδυτες σε νευρικη κριση απο την πιθανοτητα προωρης εξοδου της ελλαδασ''...

Η πιθανότητα να βγει η Ελλάδα νωρίτερα από το πρόγραμμα διάσωσης θα μπορούσε να γίνει το «κλειδί» της εξασφάλισης ψήφου εμπιστοσύνης για τον Αντώνη Σαμαρά,...
ωστόσο, δοκιμάζει τα νεύρα των επενδυτών, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση που κορυφώνεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

«Η κυβέρνηση ελπίζει να κερδίσει τη σημερινή ψηφοφορία
και, επομένως να διαλύσει τους φόβους της πολιτικής αστάθειας στη χώρα. Η κυβέρνηση Σαμαρά μαστίζεται από την προοπτική των πρόωρων εκλογών στις αρχές του επόμενου έτους αν ο πρωθυπουργός αποτύχει να κερδίσει την υποστήριξη των αντιπολιτευόμενων νομοθετών για τον υποψήφιό του για την Προεδρία στις αρχές του επόμενου έτους. Μια υπόσχεση για γρηγορότερη έξοδο από το οδυνηρό πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι το κλειδί στη διασφάλιση αυτής της υποστήριξης» σχολιάζει το αμερικανικό κανάλι. Όμως μια πιθανή πρόωρη έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης -με το οποίο επιβλήθηκαν σκληρά μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα- έχει ήδη τεντώσει τα νεύρα των επενδυτών προσθέτει.

«Αυτή την εβδομάδα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν σε υψηλό έξι μηνών ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης την Παρασκευή στο κοινοβούλιο. Η απόδοση στο δεκαετές ομόλογο ανέρχεται σήμερα σε περίπου 6,6%» τονίζει το CNBC.

«Η Ελλάδα ελπίζει να είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες χρηματοδότησής της μέσω των αγορών χρέους, παρά μέσω των δανειστών - της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ)» σημειώνει το δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Keywords
Τυχαία Θέματα