Επαγγελματίες αλλοδαπούς εκτελεστές βλέπει η ελασ…

Τεράστιο πλήγμα για τη δικαιοσύνη και ολόκληρο τον νομικό κόσμο της χώρας αποτελεί η εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου χθες το απόγευμα, στο γραφείο του, στα Εξάρχεια.

Η στυγερή δολοφονία του διακεκριμένου δικηγόρου, γιου του αείμνηστου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νώντα Ζαφειρόπουλου, συνιστά μια ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης μηνυτών, μαρτύρων και δικηγόρων που ασχολούνται με μεγάλες υποθέσεις.

Σύσσωμος ο νομικός κόσμος παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες συγκλονισμένος τις δραματικές

εξελίξεις γύρω από το ειδεχθές έγκλημα που στόχο έχει τον εκφοβισμό των ανθρώπων της δικαιοσύνης.

Ραντεβού με τους δολοφόνους

Ο Μ. Ζαφειρόπουλος έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών μέσα στο δικηγορικό του γραφείο, στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όταν δύο άνδρες, μιλώντας σπαστά ελληνικά, χτύπησαν την πόρτα του γραφείου, προσποιούμενοι τους πελάτες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για προκαθορισμένο ραντεβού.

Με το πρόσχημα της ανάγκης για νομική βοήθεια το θύμα τους άνοιξε την πόρτα και τους οδήγησε στην αίθουσα συσκέψεων. Εκείνη την ώρα, στο χώρο βρισκόταν ένας ακόμη στενός του συνεργάτης, που ήταν παρών στο ραντεβού του θανάτου, και ξεκίνησε μια συζήτηση για υπόθεση που αφορούσε αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Kontra News, οι δράστες θέλοντας να απομονώσουν τον στόχο τους κάποια στιγμή ζήτησαν να τον δουν τετ α τετ και έτσι ο συνεργάτης του 52χρονου δικηγόρου μεταφέρθηκε σε διπλανό δωμάτιο.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, τον πυροβόλησαν με τρεις σφαίρες στο κεφάλι και την κοιλιά, αφήνοντας τον νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι δολοφόνοι χωρίς να χάσουν χρόνο τράπηκαν σε φυγή, προτού προλάβει να αντιδράσει ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του φονικού.

Από εκείνη την ώρα έχει ξεσπάσει ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ στα στενά των Εξαρχείων και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αδίστακτων πιστολέρο.

Στον τόπο του εγκλήματος έσπευσαν άνδρες της Σήμανσης, συλλέγοντας αποτυπώματα και ίχνη DNA που ενδεχομένως τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των ένοπλων κακοποιών.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων που βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου οι αστυνομικοί να σκιαγραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δύο εκτελεστών.

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν κατάθεση τόσο από τον συνεργάτη του όσο και από έναν συνάδελφο του στο ακριβώς διπλανό γραφείο.

«Βοήθεια, μας σκοτώνουν» ήταν το μόνο που πρόλαβε να ακούσει ο τελευταίος, από το διπλανό διαμέρισμα του 1ου ορόφου της Ασκληπιού 154.

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς σε ήχους πυροβολισμών, στοιχείο που ίσως μαρτυρά ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλα με σιγαστήρα.

Μαφιόζικο χτύπημα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει σε πρώτη φάση το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η ΕΛ.ΑΣ χαρακτηρίζει το συμβάν ως «μαφιόζικο χτύπημα» και δεν το αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική ενέργεια.

Ένα σενάριο, που εξετάζεται επίσης, είναι να πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους που εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου.

Το γεγονός, δε, ότι οι δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους – παρά τις αντίθετες πληροφορίες που υπήρχαν αρχικά – οδηγεί σε ένα πρώτο συμπέρασμα πως οι εκτελεστές δεν έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η κατάθεση του στενού συνεργάτη του Μ.Ζαφειρόπουλου, που είδε και άκουσε τα πάντα αλλά υπέστη ισχυρό σοκ και δεν ήταν σε θέση τις πρώτες ώρες να περιγράψει στους αστυνομικούς με απόλυτη ακρίβεια τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε.

Η… «σύμπτωση» της υπόθεσης Energa

Μια άλλη πτυχή στην οποία αναζητά απαντήσεις η ΕΛ.ΑΣ ήταν οι υποθέσεις που είχε χειριστεί πρόσφατα ο 52χρονος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ζήτησαν να μάθουν οι αστυνομικοί από τους συνεργάτες του είναι αν τον τελευταίο καιρό είχε εκφράσει φόβους και ανησυχία για τη ζωή του ή αν είχε δεχτεί απειλές.

Ο δολοφονηθείς υπήρξε πρώτης γραμμής δικηγόρος με παρουσία σε σημαντικές και πολύκροτες δίκες. Είχε αναλάβει μεταξύ άλλων την υπεράσπιση του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου στο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά προγράμματα, υπήρξε πληρεξούσιος δικηγόρος των Παναγιώτη Τζένου και Γιάννη Κουρτάκη από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» στην αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ενώ ήταν συνήγορος ενός των «ληστών των χρηματοκιβωτίων».

Στην υπόθεση, όμως, που στέκονται περισσότερο από τις υπόλοιπες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι αυτή της Energa Hellas Power, στην οποία ο Μ.Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων.

Μια «σύμπτωση» που δεν μοιάζει και τόσο τυχαία είναι ότι ένας άλλος δικηγόρος από την ίδια υπόθεση, συγκεκριμένα ο Γιώργος Αντωνόπουλος, είχε δεχθεί αιματηρή επίθεση, τον Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο 62χρονος νομικός είχε από την πρώτη στιγμή απορρίψει το ενδεχόμενο κίνητρο των δραστών να ήταν η ληστεία. Αντίθετα, υποστήριζε ότι εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου εναντίον του και υποδείκνυε ως ηθικό αυτουργό συγκεκριμένο άτομο, που ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας Energa Power Trading.

Για εκείνη τη δολοφονική απόπειρα είχε συλληφθεί ένας Αλβανός κακοποιός με το ψευδώνυμο «Όλτι», ο οποίος είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του στην ενέδρα, επιβεβαιώνοντας έμμεσα ότι ήταν παραγγελία πληρωμένης ανθρωποκτονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα