Επαινοι για τις επιχειρησεις σε λιβυη και σομαλια...

14:55 7/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Τις επιδρομές των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Λιβύη και στη Σομαλία το Σαββατοκύριακο, εξήρε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ...

«Θέλω να επιδοκιμάσω όλα τα στελέχη τα οποία συμμετείχαν στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση αυτών των δύο επιχειρήσεων, οι οποίες επιδεικνύουν την απαράμιλλη ακρίβεια, την παγκόσμια εμβέλεια, και τις ικανότητες του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε ο Χέιγκελ σε ανακοίνωσή του.
Όπως δήλωσαν στο μεταξύ στο πρακτορείο Reuters
αμερικανοί αξιωματούχοι, η αμερικανική επιχείρηση στη Σομαλία είχε ως στόχο έναν Κενυάτη σομαλικής καταγωγής, γνωστό με το όνομα Ίκριμα, ο οποίος θεωρείται πως είναι ηγετικό στέλεχος της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ.

Λιβύη: Αντιδράσεις για την σύλληψη φερόμενου ως στελέχους της Αλ Κάιντα Οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής το επίσημο όνομα του στόχου της επιχείρησης στη Σομαλία, κατά την οποία μια ομάδα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εισέβαλε σε ένα από τα αρχηγεία της αλ Σαμπάαμπ στην πόλη Μπαραγουέ. Νωρίτερα ένας άλλος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι ο στόχος δεν είχε συλληφθεί ούτε σκοτωθεί.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα