Εορτασμοι για την 71η επετειο της ανατιναξης της γεφυρας του γοργοποταμου...

...ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ...
Συνθήματα κατά του μνημονίου και των κυβερνητικών επιλογών από ομάδα οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και συνθήματα κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά
και κατά στελεχών της ΔΗΜΑΡ από ομάδα οπαδών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ...
συνόδευσαν τους εορτασμούς για τα 71 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας στο Γοργοπόταμο το πρωί.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ήταν παρόντες στη εκδήλωση όπως επίσης παρόντες ήταν βουλευτές όλων των κομμάτων και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και αντιστασιακών οργανώσεων.
Χ. Σταϊκούρας: Διαχρονικό το μήνυμα

Ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας καταθέτει στεφάνι στο χώρο της γέφυρας του Γοργοποτάμου, κατά την διάρκεια του πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης και της 71ης επετείου από την ανατίναξη της γέφυρας. Στο διαχρονικό μήνυμα της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σαν αποτέλεσμα μιας ενωτικής προσπάθειας. «Γεφύρωσε τις διαχωριστικές γραμμές, τις αντιθέσεις, τα πάθη και τους φανατισμούς. Αποτελεί δίδαγμα για τις νεότερες γενιές και ένα καλό παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε με ενότητα, συνεννόηση και συνεργασία» είπε ο κ. Σταϊκούρας.
Αλ. Τσίπρας: Να υπερβούμε τις διαχωριστικές γραμμές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας καταθέτει στεφάνι στο χώρο της γέφυρας του Γοργοποτάμου, κατά την διάρκεια του πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης και της 71ης επετείου από την ανατίναξη της γέφυρας. «Αυτή η ιστορική στιγμή δεν λησμονιέται. Δεν ξαναγράφεται όπως κάποιοι πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας . Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «αυτές οι στιγμές κληροδοτούνται στις επόμενες γενιές, μαζί με το μήνυμα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας». Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι «μας έχει κηρυχθεί οικονομικός πόλεμος. Η χώρα ζει μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση». Ο ίδιος προσδιόρισε ότι «δικό μας χρέος είναι να υπερβούμε τις διαχωριστικές γραμμές, να οικοδομήσουμε μια νέα ενότητα για να σώσουμε το λαό από την πείνα και την καταστροφή».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίσης επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής και έκανε αναφορά στο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, λέγοντας ότι «ήρθε η ώρα να τα διεκδικήσουμε».
Ν. Μαριάς: Να πετάξουμε την τρόικα έξω

Στιγμιότυπο από την κατάθεση στεφάνου από τον Νότη Μαριά, κοινοβουλευτκό εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, στο χώρο της γέφυρας του Γοργοποτάμου, κατά την διάρκεια του πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης και της 71ης επετείου από την ανατίναξη της γέφυρας. «Σήμερα στην Ελλάδα του μνημονίου, της φτώχειας και της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, τώρα που ο ναζισμός σηκώνει ξανά κεφάλι πρέπει να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες» σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Νότης Μαριάς κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να συμπληρώσει πως «εμπνεόμενοι από τα οράματα της ενωμένης εθνικής αντίστασης καλούμαστε να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες, να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας και να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα. Να απαιτήσουμε την εξόφληση του κατοχικού δανείου και την καταβολή των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων». Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα