ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ...

10:47 27/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Από το : real.gr
Να κλείσει η συζήτηση γύρω από το παρελθόν και τη διακυβέρνηση Καραμανλή επιθυμεί διακαώς τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μέχρι αργά χθες το βράδυ είχε συνεχείς συσκέψεις με τα στελέχη του οικονομικού του επιτελείου ενόψει της...
παρουσίασης της οικονομικής του πρότασης.

Ο κ. Σαμαράς, διαβλέποντας τον κίνδυνο να ακυρωθεί το «Ζάππειο ΙΙ», πριν ακόμη παρουσιαστεί, από τη συζήτηση για την απογραφή
-την ώρα μάλιστα που όπως λένε «γαλάζια» στελέχη, αποδεικνύεται ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της κυβέρνησης Παπανδρέου- σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, έδωσε εντολή να πέσουν οι τόνοι. Aυτό αναμένεται να φανεί και στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Μιχελάκη.

Άλλωστε, όπως αναγνωρίζουν τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ, ό,τι ήταν να ακουστεί για την απογραφή, ακούστηκε και μάλιστα με ηχηρό τρόπο, τόσο από τον εκπρόσωπο του κόμματος, όσο και από τον στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο οποίος προσέφερε ολόθερμη στήριξη στον κ. Μιχελάκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλογοσκούφης δείχνει ότι δεν πρόκειται να παραμείνει σιωπηλός, κάτι που το απέδειξε και με τη χθεσινή του δήλωση (εφημερίδα Ελεύθερος), αν και όπως λένε οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ, ο πρώην «τσάρος» πολύ δύσκολα θα βρει υποστηρικτές στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας, κυρίως, λόγω του υπερσυγκεντρωτισμού, με τον οποίο λειτούργησε στο υπουργείο των Οικονομικών.

Να μη δώσει καμία συνέχεια στο θέμα έχει αποφασίσει και ο Κώστας Καραμανλής, αν και ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως το ίδιο θα κάνουν και τα γνωστά πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, που πρόσφατα λίγο έλειψε να έρθουν σε απόλυτη ρήξη μεταξύ τους, λόγω της διαφορετικής ερμηνείας που έδωσαν στην αρχική δήλωση Μιχελάκη.

Η κυβέρνηση πάντως πήρε μία ανέλπιστη «ανάσα» από τις εσωτερικές έριδες της ΝΔ για το 2004 και είναι ενδεικτικό πως ο κ. Μιχελάκης στην ανταπάντηση του χθες το βράδυ, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απέφυγε κάθε άμεση ή έμμεση αναφορά στα καρφιά του Γ. Πεταλωτή για την απογραφή και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα