Εντεκα χιλιαδες... οι ιδιωτες κατοχοι ομολογων!

23:29 24/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Aγαπητό Fimotro,
Άρχισε το κούρεμα (haircut) όλων των ομολόγων με σκοπό την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού μας συστήματος με διαδικασίες "εξπρές" αφού όλα πρέπει να ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες...και μετά να πάμε σε εκλογές. Ήδη ο Βενιζέλος...
τακτοποιεί την έξοδό του από την κυβέρνηση και ρυθμίζει τις λεπτομέρειες για το κούρεμα
ομολόγων αφού στις 18 Μαρτίου θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ !
Πάντως... δεν θα θιχτούν οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων οι οποίοι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες φτάνουν τους 11.000 συνολικά αφού οι 9.500 κατέχουν ομόλογα αξίας κάτω των 100.000 ευρώ και αναζητείται ή νομοθετική ρύθμιση στήριξής τους την οποία έχει βρει ο κύριος Βενιζέλος αλλά επικαλούμενος την "νομιμότητα" επιφυλάχτηκε να την ανακοινώσει !
Σημαντικό πολιτικό άνοιγμα...αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των ημερών στην οικονομία κάνει και... ο Αντώνης Σαμαράς στους διαγραφέντες τονίζοντας ότι με την ψήφιση του "εφαμοστικού" τους δίνετε η ευκαιρία να επιστρέψουν στην Ν.Δ.,όσο για το ΠΑΣΟΚ μάλλον το συμβούλιο αναβάλλετε από αρχές Μαρτίου που είχε προγραμματιστεί αφού είναι η σύνοδος κορυφής και προέχουν τα θέματα της οικονομίας μας...!
Πάντως οι τράπεζες αναμένουν.... τα 25 δις ευρώ από τα 130 του πακέτου στήριξης για να ολοκληρωθεί το PSI και απ' ότι φαίνεται μέχρι στιγμής όλα θα έχουν τελειώσει μέσα στην... πρώτη εβδομάδα του Απριλίου !
Keywords
Τυχαία Θέματα