"ενδεκαμελ​ησ" θα ειναι η ελληνικη αποστολη για το παρισι...

10:13 2/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Ούτε ένας ούτε δύο αλλά έντεκα θα είναι οι εκπρόσωποι της Ελληνικής κυβέρνησης που θα παραβρεθούν στο Παρίσι και στα γραφεία του ΟΟΣΑ, προκειμένου να παρουσιαστεί η πρόοδος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και... να τεθεί στη συνάντηση το θέμα των φοροελαφρύνσεων επί τάπητος. Είναι αλήθεια ότι ενόψει της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, μετά τα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης,
κατά την οποία αναμένονται εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μειώσεις φόρων μετά από επτά χρόνια, βασικοί συνομιλητές με τους δανειστές στη γαλλική πρωτεύουσα θα είναι οι οι υπουργοί Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ΕργασίαςΓιάννης Βρούτσης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε επίσης στις διαπραγματεύσεις να μετέχει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καθώς και ο κ. Χαρδούβελης όπου θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.

Οι κκ Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρος, θα μεταβούν επίσης στη γαλλική πρωτεύουσα, οι οποίοι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά, ενώ για λογαριασμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, θα ταξιδέψουν οι κ.κ. Χρήστος Πρωτόπαππας και Κυριάκος Πιερακάκης. Βασικός πυρήνας της κυβερνητικής αποστολής είναι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, και κυρίως η εκτιμώμενη υπέρβαση του στόχου, ώστε να αποσπάσει το «OK» της Τρόικας για φοροελαφρύνσεις, παρακάμπτοντας τις απαιτήσεις για τη λήψη ισοδύναμων μέτρων.Η Ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα και θα κινηθεί στην κατεύθυνση ότι είναι η ώρα φοροελαφρύνσεων και σε αυτό το μήκος κύματος θα κινηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα