Ενας στους δυο γιατρους διαλεξε...πεδυ...

20:11 3/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Δεν επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ –και πρώην Πολυιατρείων του ΙΚΑ- να ενταχθούν ως συμβεβλημένοι γιατροί στις δομές υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), όπως προκύπτει ...
από την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Από τους 3.000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που επέλεξαν να μην παραμείνουν στον Οργανισμό και στο ΠΕΔΥ ως γιατροί με πλήρη πλέον απασχόληση –έναντι της μερικής με την οποία εργάζονταν μέχρι και τον Ιανουάριο-
μόλις οι 1.528 επαγγελματίες υγείας υπέβαλλαν αίτηση για να συμβληθούν με τον Οργανισμό. Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούσαν πάντως ότι τουλάχιστον τα ¾ των γιατρών, δηλαδή 2.250 γιατροί, θα εκδήλωναν ενδιαφέρον και θα αποτελούσαν την δεξαμενή των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού αγγίζει πλέον τις 6.500. Οι 1.528 γιατροί που προέκυψαν από αυτή τη διαδικασία θα συνάψουν συμβάσεις για να δέχονται 200 επισκέψεις τον μήνα από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με αποζημίωση 10 ευρώ για την καθεμία.

«Σε συνδυασμό με τους ιατρούς του ΠΕΔΥ που ανέρχονται στις 2,500, διασφαλίζεται πλήρως η πρόσβαση των ασφαλισμένων σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων» επισημαίνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ποιες ιατρικές ειδικότητες εντάσσονται στο ΠΕΔΥ

Η δεξαμενή των συμβεβλημένων γιατρών εμπλουτίζεται πλέον με εκατοντάδες γιατρούς των βασικών ειδικοτήτων, όπως παθολόγους και γενικούς γιατρούς ( 518), καρδιολόγους ( 270), ορθοπαιδικούς ( 122), μαιευτήρες γυναικολόγους ( 100). Μικρή ήταν η προσέλευση των οφθαλμιάτρων (91), των παιδίατρων ( 65), των πνευμονολόγων (65), των ουρολόγων (61), των νευρολόγων (45) και των χειρουργών (44). Στους συμβεβλημένους ιατρούς περιλαμβάνονται επίσης 35 ψυχίατροι, 33 ΩΡΛ, 25 γαστρεντερολόγοι, 21 δερματολόγοι, 8 ενδοκρινολόγοι, 7 ρευματολόγοι και 3 αλλεργιολόγοι και ισάριθμοι φυσίατροι. Τέλος, ζήτησαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ 2 αγγειοχειρουργοί, 2 νεφρολόγοι και 2 πλαστικοί χειρουργοί, 1 χειρουργός θώρακος, 1 ιατρός εργασίας και 4 γιατροί άνευ ειδικότητας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα