''emφυλιοσ'' στους φαρμακοποιους για το ωραριο...

08:00 7/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Αναζωπυρώνεται το πολεμικό κλίμα στον κλάδο των φαρμακοποιών μεταξύ ...
των εκπροσώπων των λεγόμενων διευρυμένων φαρμακείων καθώς λειτουργούν με απελευθερωμένο ωράριο και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Με φόντο τις ανατροπές που επιφύλαξε το τρίτο μνημόνιο στον κλάδο αναφορικά με το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε μη φαρμακοποιούς , αλλά και την επικείμενη διάθεση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ)
εκτός φαρμακείων, οι φαρμακοποιοί μπαίνουν σε διασπαστική τροχιά.

Με αίτημα που κατέθεσε ο ΠΦΣ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ζητεί τη διαγραφή του Σωματείου Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδας «ΦΑΝΙΕ», το οποίο εκφράζει τα φαρμακεία που λειτουργούν σε διευρυμένο ωράριο. Ο ΠΦΣ στην αίτησή του καταγγέλλει το σωματείο ότι επιχειρεί διασπαστικά να υποκαταστήσει τον θεσμικό ρόλο του ΠΦΣ, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων του ν. 3601/28.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, κ. Κωνσταντίνο Λουράντο «έχουμε καθήκον να καταγγείλουμε όλους αυτούς που υπονομεύουν την λειτουργία του φαρμακείου της γειτονιάς και υπαγόρευσαν την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου υγείας. Το εν λόγω σωματείο, λαλίστατο σε κάθε άλλη περίπτωση, απέδειξε την ενοχή του σιωπώντας ηχηρά στην πρόσφατη κινητοποίηση που αφορούσε το μέλλον των φαρμακείων. Η στάση του είναι διασπαστική και διχαστική».
Keywords
Τυχαία Θέματα