''εμφυλιοσ'' για την αναβολη αναδειξης κοσμητορα της φιλοσοφικης σχολης...

09:29 10/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Νέο επεισόδιο στην κόντρα πρυτανικών αρχών - Συμβουλίου Διοίκησης σημειώθηκε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών...
Το ΔΣ του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής -από την οποία προέρχεται ο πρύτανης, Θ. Πελεγρίνης- σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «άσκηση ψυχολογικής βίας και αυταρχικότητα του Συμβουλίου Ιδρύματος», επειδή με παρέμβαση του αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής.

Συγκεκριμένα, το
ΔΣ του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής
θεωρεί ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, με υποψήφια την κυρία Καραμαλέγκου, καθώς είναι απολύτως σύννομη με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 4009/2011 "Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (Α' 195), όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4076/2012 "Ρυθμίσεις θεμάτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις" (Α' 159), όπως αυτές ερμηνεύτηκαν με την υπ' αριθμ. 83/2014 Γνωμοδότηση του Γ' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Επίσης, καλεί την Τριμελή Επιτροπή να ορίσει εκ νέου ημερομηνία διενέργειας των εκλογών.

Τέλος, με την ίδια ανακοίνωση καλεί τον πρύτανη του ΕΚΠΑ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το ταχύτερο δυνατόν να ολοκληρωθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία, για το καλό της Σχολής.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα