Εληξε η επιθεση στο ναιρομπι...

20:24 24/9/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Ο πρόεδρος της Κένυας, Οχούρου Κενυάτα, με δήλωσή του, ανακοίνωσε ότι η επίθεση στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι έλαβε τέλος, με 11 υπόπτους να βρίσκονται υπό κράτηση, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο...

Πέντε ισλαμιστές οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση σκοτώθηκαν από πυρα των αρχών, δήλωσε ο κ. Κενυάτα.
Συμπλήρωσε ακόμη ότι 61 πολίτες και έξι μέλη των σωμάτων ασφαλείας σκοτώθηκαν από το Σάββατο μέχρι την Τρίτη και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.
«Ταπεινώσαμε και νικήσαμε τους επιτιθέμενους», πρόσθεσε ο κ. Κενυάτα, τονίζοντας ότι ξένοι ειδικοί
εργάζονται για να εξακριβωθεί η ακριβής ταυτότητα και εθνικότητα κάθε ενός από τους τρομοκράτες.
Ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός υπολογίζει στους 51 τους ανθρώπους οι οποίοι αγνοούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος της οροφής του εμπορικού κέντρου έχει καταρρεύσει, μετά από την πυρκαγιά της Δευτέρας, την οποία πιθανότατα άρχισαν οι ισλαμιστές, καίγοντας στρώματα.
Το σομαλικό ισλαμιστικό αντάρτικο της Αλ Σεμπάμπ έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, σε αντίποινα για τη δράση του στρατού της Κένυας κατά των ισλαμιστών στη Σομαλία.
Ο σομαλός πρωθυπουργός, Αμπντί Φαράχ Σιρντόν, σημείωσε, σε δηλώσεις του, ότι όσοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις «θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

Κένυα: Εκρήξεις και πυρά, παρά τον «έλεγχο» του εμπορικού κέντρου από τις αρχές Η υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, εξάλλου, δήλωσε ότι «δύο ή τρεις» Αμερικανοί και μία Βρετανίδα βρίσκονταν ανάμεσα στους μαχητές που πραγματοποίησαν την τρομοκρατική επίθεση και ομηρία. Σε συνέντευξή της σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η Αμίνα Μοχάμεντ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί ήταν 18-19 ετών, σομαλικής και αραβικής καταγωγής και «διέμεναν στη Μινεσότα και σε ένα άλλο μέρος».
Για την Βρετανίδα, σημείωσε ότι επρόκειτο για μία γυναίκα η οποία «είχε πράξει το ίδιο αρκετές φορές στο παρελθόν», υπονοώντας συμμετοχή της και σε άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα.
Οι δηλώσεις της κ. Μοχάμεντ έρχονται σε αντίθεση με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Κένυας, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι δράστες ήταν άνδρες, με μερικούς εξ αυτών να έχουν μεταμφιεστεί σε γυναίκες.
Keywords
Τυχαία Θέματα