Ελευθεροι 4 συγκατηγορουμενοι του τσοχατζοπουλου

22:23 25/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή τέσσερις εκπρόσωποι off shore εταιρειών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου. Οι δέκα κατηγορούμενοι ξεκίνησαν να προσέρχονται στον ανακριτή την Τετάρτη και...
θα ολοκληρώσουν την Παρασκευή τις απολογίες τους.

Ο πρώτος από τους δέκα συγκατηγορούμενους του Άκη Τσοχατζόπουλου
είναι εμφανιζόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος της εξωχώριας (off shore) εταιρείας Torcaso, που κατά το εισαγγελικό πόρισμα στην πραγματικότητα ανήκε στον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι λειτουργούσε για λογαριασμό του Ν.Ζήγρα, καθώς και ότι, αν ήξερε ότι οι αγοραπωλησίες γίνονταν με χρήματα από δωροδοκίες δεν θα δεχόταν να τον εξυπηρετήσει. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολούθησαν δύο εκπρόσωποι της Morelia και ένας της Bluebell. Ο ρόλος της Morelia έχει εντοπιστεί σε μια σειρά εμβασμάτων δεκάδων εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρίας σε τράπεζες στο εξωτερικό για λογαριασμό του Ν. Ζήγρα.

Η Bluebell εμφανίζεται σε ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων (Δεινοκράτους) καθώς και σε εμβάσματα που, σύμφωνα με κατά τις εισαγγελικές αρχές, αφορούν μίζα από τα TOR M1.

Και οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για μίζες και διακίνηση μαύρου χρήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Την Πέμπτη θα απολογηθεί η κόρη του Α.Τσοχατζόπουλου και την Παρασκευή η σύζυγός του.

Επισημαίνεται ότι η κ. Σταμάτη ζήτησε νέα προθεσμία η οποία δεν της χορηγήθηκε. Σχετικά με την εμπλοκή της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου αναμένεται συμπληρωματικό πόρισμα από το ΣΔΟΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα