Εκτιμηση για τον συριζα και τη νεα δημοκρατια μια ημερα μετα τις εκλογες

13:38 21/9/2015 - Πηγή: Fimotro
ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ
Αγαπητό Fimotro,
Σας καταθέτω συνοπτικά εκτιμήσεις μου για το αποτέλεσμα των εκλογών και τι αυτό καταδεικνύει...

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ? Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ υπάρχει, συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί μαζί του είναι φαινόμενο η περίπτωσή του. Ευρωπαϊκό, για να μην πω παγκόσμιο. Μιλάμε για «σκυλί μαύρο» με μορφή προβάτου, μιλάμε για «δολοφόνο» με αγγελικό πρόσωπο, μιλάμε για «στεγνοκαθαριστή» με την ανθοδέσμη! ( (Καταλαβαίνετε πως εννοούνται αυτά πολιτικά,
θαυμαστής του και ψηφοφόρος του είμαι!!!).
Για να το πω μ ‘ άλλα λόγια, Λαφαζάνηδες, Στρατούληδες, Ζωή & Σια, με ΤΣΙΠΡΑ έφτασαν το Γενάρη 36,5%, μοναχοί τους 2,8 %.
Εχω την αίσθηση ότι, ΟΠΟΙΟ κόμμα και να είχε ο ΤΣΙΠΡΑΣ, το ίδιο περίπου ποσοστό θάπαιρνε, πέστε ότι τούλεγαν στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, ποιο κόμμα θέλεις? ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΛΑΕ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, πάρτο και κάνε εκλογές. 35 με 40 % θάπαιρνε χαλαρά.

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Το κόμμα αυτό, έχει εισέλθει σε κατάσταση σήψης και παρακμής, αναμένεται τυμπανισμός. Το ποσοστό του οφείλεται περισσότερο σε κεκτημένη ταχύτητα και σε πολιτικό αταβισμό μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων του, που έχουν ημερομηνία λήξης, παρά σε ελκυστική παραγόμενη πολιτική και θέση και σε αξιόλογο πολιτικό προσωπικό. Οι λόγοι κατ’ εμέ είναι 3:

1.- Από κόμμα αστών-νοικοκυραίων-μικρομεσαίων παραδοσιακών λαϊκών, μετεβλήθη εμφανέστατα (όχι πως δεν ήταν και πριν σε κάποιο βαθμό), σε κόμμα μεγαλοαστών-πολιτικών φυλάρχων-φαμιλιών και εκπροσώπων του «κάστρου» της διαπλοκής Κολωνάκι-Φιλοθέη-Κηφισιά-Γλυφάδα» (για να το πούμε σχηματικά και μεταφορικά).

2.- Αποπνέει κραυγαλέα έναν αισχρής μορφής νεοφιλελευθερισμό, τελείως ξένο και μη συμβατό με το DNA του Ελληνα. Δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα αυτή η πολιτική, δεν είναι ο Ελληνας κάτοικος του κρατιδίου Βάδης Βυτεμβέργης, ούτε του Λονγκ Αίλαντ, ούτε μπορεί να «μεταλλαχθεί» σε WASP (White Anglo Saxo Protestant).

3.- Εναγκαλίσθηκε και ενσωμάτωσε αντιπαθητικά και χαμηλού επιπέδου ακροδεξιά στοιχεία, εγκαταλείποντας την Καραμανλική ρήση «δεν συνεργάζομαι με τα άκρα» που είχε μεγάλη πολιτική ουσία, με αποτέλεσμα να καταστεί αποκρουστική σε μεγάλη μερίδα μεσαίων και μετριοπαθών ψηφοφόρων.

Αυτά και σε συνδυασμό με τις συνθήκες που δημιουργεί η εποχή της κρίσης και μαζί με στιγματικές επιλογές (π.χ. εναγκαλισμός με το ΠΑΣΟΚ κ.λ.π.), οδηγούν στο παραπάνω συμπέρασμα.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Γ.Ι.Κ.
Keywords
Τυχαία Θέματα