Εκστρατεια στην κερκυρα κατα του παιδικκου καρκινου...

08:56 25/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Η Κέρκυρα θα γίνει την Παρασκευή η πρώτη πόλη στην Ελλάδα στην οποία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προκειμένου ο Σεπτέμβριος να καθιερωθεί ...
ως ο Παγκόσμιος Μήνας για την ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Η εκστρατεία ξεκίνησε το 2012 από τις Ηνωμένες Πολιτείες από γονείς που πάλεψαν και παλεύουν με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Σκοπός τους η ενημέρωση, η αφύπνιση και η συνέχιση της έρευνας μέχρι να βρεθεί η θεραπεία.

Κατά
τη διάρκεια των εκδηλώσεων ιστορικά κτίρια φωτίζονται στο χρώμα του χρυσού, «φορώντας» χρυσή κορδέλα, για να γίνει ο Σεπτέμβριος κάτι αντίστοιχο με τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στον καρκίνο του μαστού.

Στην Κέρκυρα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 το απόγευμα στον χώρο των Παλαιών Ανακτόρων με πρωτοβουλία γονέων και σε συνεργασία με την ενημερωτική σελίδα «Καρκίνος στο παιδί».

«ΕΛΑ και ΣΥ μαζί μας, να φωτίσουμε το παλάτι για τα παιδιά ΗΡΩΕΣ και τις οικογένειες τους, που έψαξαν μόνοι τους την ελπίδα, πάλεψαν αλλά δεν κέρδισαν την μάχη. Τα αγγελούδια που συνεχίζουν να παλεύουν την όποια μορφή καρκίνου και σε εκείνα τα αστέρια που νίκησαν το θεριό. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ και ο Σεπτέμβρης Μήνας δικός τους» αναφέρεται στην πρόσκληση συμμετοχής.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα υπάρξει ενημέρωση και λήψη δειγμάτων για όσους επιθυμούν να γίνουν εθελοντές στην τράπεζα δοτών μυελού των οστών σε συνεργασία με το ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα».

Στην προσπάθεια συμμετέχουν το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κέρκυρας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Κέρκυρας, η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, η σχολή χορού Passion της Ρένα Κοντού, και ο «7 Τεχνών Τόπος».
Keywords
Τυχαία Θέματα