Εκπροσωποι ολων σχεδον των κομματων στην παρουσιαση του βιβλιου του μητροπουλου...

21:19 26/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Εκπρόσωποι σχεδόν απ' όλα τα κόμματα παρέστησαν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, "Για την Ελλάδα και την Αριστερά, κείμενα αυτοκριτικής και ευθύνης»(κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Λιβάνη»). Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν...
οι παρουσίες πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είτε έχουν αποχωρήσει από το κόμμα, είτε έχουν κρατήσει αποστάσης από
την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το "παρών" έδωσαν οι Μίμης Ανδρουλάκης, Μάρκος Μπόλαρης, Μιλένα Αποστολάκη και Θεοδώρα Τζάκρη.

Επίσης στην παρουσίαση παρευρέθησαν τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Γιάννης Πανούσης - ο οποίος ήταν και στο πάνελ, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γιώργος Κυρίτσης. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν με την παρουσία τους τον συγγραφέα οι Γιώργος Σταθάκης - ο οποίος ήταν, επίσης, στο πάνελ -, Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Στρατούλης. Τέλος από την Νέα Δημοκρατία παρευρέθηκε ο βουλευτής Α' Αθήνας Ανδρέας Ψυχάρης.

Στην ομιλία του ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, η οποία, όπως είπε έδωσε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτίμησε πως η νίκη της Αριστεράς θα σημάνει το τέλος του μνημονίου.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ και πρόσθεσε πως τα μνημόνια ευθύνονται για την υποχώρηση των δημοκρατικών θεσμών και της δημοκρατικής παιδείας. Στην παρέμβαση του ο κ. Πανούσης υπογράμμισε πως ένας συνασπισμός της Κεντροαριστεράς περιξ ενός αέναου Κέντρου θα είναι περιστροφή γύρω από τον εαυτό της και έκανε την πρόβλεψη ότι μια ενδεχόμενη συγκατοίκηση όλων των κεντροαριστερών δυνάμεων θα είναι βραχύβια. Τέλος ο πανεπιστημιακός Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και είπε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει να βοηθήσει τον κύριο Σαμαρά αλλά έχει και πληροφόρηση από τις υπηρεσίες της Γερμανίας στη χώρα μας για τη δυναμική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι μεγάλη η ήττα για τη ΝΔ και για αυτό δεν θέλει να δώσει βοήθεια την οποία θα βρει μπροστά της μια κυβέρνηση της Αριστεράς».
Keywords
Τυχαία Θέματα