Εκλογικο αιφνιδιασμο φοβαται ο συριζα...

Επανέρχεται στην Κουμουνδούρου η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιχειρήσει εκλογικό αιφνιδιασμό, ακόμη και πριν την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου...
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησαν τη φράση που χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «θα κρίνει ο λαός τη νέα συμφωνία... μετά την αξιολόγηση» και εξήγαγαν το συμπέρασμα
ότι η ηγεσία της κυβέρνησης εξετάζει ακόμη και το σενάριο προσφυγής στις κάλπες.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει ή πρόκειται χωρίς πρόβλημα να συμφωνήσει στα βασικά θέματα με την τρόικα και πως το ενδιαφέρον της είναι ο πολιτικός και επικοινωνιακός χειρισμός, με στόχο να ξεπεράσει το σκόπελο της προεδρικής εκλογής. Υπό αυτό το πρίσμα και επειδή θα πρόκειται ουσιαστικά για συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, δεν αποκλείεται να στηθεί ένα σκηνικό ακραίας κινδυνολογίας, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από το οποίο η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ανατρέψει τα αρνητικά γι’ αυτήν δεδομένα των δημοσκοπήσεων.

Στην Κουμουνδούρου μάλιστα παρατήρησαν και το δίλημμα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος ότι «είτε θα διαλέξουμε μια λύση που έχουμε παλέψει με θυσίες και κόπους ή θα επιλέξουμε άλλες λύσεις που είναι επισφαλείς, υψηλού ρίσκου και θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες του λαού», για να καταλήξουν στην θεωρία περί πιθανού εκλογικού αιφνιδιασμού.

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την προετοιμασία του σε όλα τα επίπεδα: Κινητοποιεί τις δυνάμεις του για τη συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, αλλά και στην πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για να προγραμματίσει τις μάχες στη Βουλή, με αποκορύφωμα τον προϋπολογισμό και την όποια συμφωνία με το Eurogroup.
Keywords
Τυχαία Θέματα