Εκκληση για εθνικη ενοτητα χωρις πνευμα αντεκδικησης απο τον σαρκοζι

20:03 21/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι Γάλλοι πρέπει να μείνουν ενωμένοι, χωρίς να υποχωρήσουν μπροστά σε πνεύμα εκδίκησης ή διακρίσεων, τόνισε ο Νικολά Σαρκοζί την Τετάρτη με αφορμή τις δολοφονίες σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη και την ώρα που η αστυνομία είχε εντοπίσει έναν ύποπτο και πολιορκούσε...
την κατοικία του.
Ο Νικολά Σαρκοζί κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Παρίσι εκπροσώπους της εβραϊκής και της μουσουλμανικής κοινότητας στη Γαλλία,
οι δύο μεγαλύτερες στη χώρα αλλά και από τις μεγαλύτερες αριθμητικά στην Ευρώπη.
Κάλεσα τις κοινότητες, εξήγησε, «για να δείξω ότι η τρομοκρατία δεν θα καταφέρει να τσακίσει το αίσθημα κοινότητας του έθνους μας».
Ο Νικολά Σαρκοζί είχε βρεθεί στην Τουλούζη τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την δολοφονία του ραβίνου και τριών παιδιών, τριών, έξι (ήταν οι δύο γιοι του ραβίνου) και οκτώ ετών.
Καταδίκασε με σφοδρότητα την ενέργεια την οποία και χαρακτήρισε «εθνική τραγωδία». Τη συνέδεσε μάλιστα με τη δολοφονία σε δύο διαφορετικά περιστατικά τριών στρατιωτικών από καταγωγή από τη βόρειο Αφρική. Όπως λίγο αργότερα έγινε γνωστό το ίδιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί και στις επτά δολοφονίες, ένα βασικό στοιχείο στα χέρια των Αρχών.
Keywords
Τυχαία Θέματα