Εκατονταδες εγκλωβισμενοι στο χαλεπι ενω οι συγκρουσεις συνεχιζονται

22:03 31/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Για εκατοντάδες εγκλωβισμένους στο Χαλέπι προειδοποιεί η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ, καθώς η σφοδρή αντεπίθεση του στρατού στο Χαλέπι εναντίον των αντικαθεστωτικών συνεχίζεται...
με αμείωτη ένταση για τέταρτη ημέρα.
Την στιγμή που μαχητικά αεροσκάφη και τανκ βομβαρδίζουν σημεία της πόλης, η κατάσταση στην πόλη θυμίζει όλο και περισσότερο πολιορκία: Οι προμήθειες τροφίμων και καυσίμων λιγοστεύουν για όσους αμάχους φοβούνται ή δεν έχουν τα μέσα να διαφύγουν και έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο σε σχολεία,
τζαμιά και άλλα δημόσια κτίρια.
«Έχουμε γνώση 32 σχολείων στο Χαλέπι στα οποία, όπως έχουμε πληροφορηθεί ή γνωρίζουμε από δικές μας μαρτυρίες, κατέφυγαν περίπου 250 με 300 άτομα, κυρίως οικογένειες και παιδιά» ανέφερε η Μελίσα Φλέμινγκ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Σύμφωνα με την ίδια, υπολογίζεται ότι υπάρχουν «7.000 άτομα που προσπαθούν να βρουν μέρη ασφαλή από τους βομβαρδισμούς».
Την Τρίτη, σύμφωνα με οργανώσεις αντικαθεστωτικών που επικαλείται το Reuters, το σφυροκόπημα των χερσαίων και εναέριων μέσων -κυρίως ελικόπτερων, αλλά και αεροσκάφους MiG- συνεχίστηκε σε δύο ανατολικά τμήματα του Χαλεπίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα