''εκατο μερες για να αλλαξουμε την ιταλια''...

21:26 12/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Με τον ενθουσιασμό που αρμόζει σε έναν νεαρό και νέο πρωθυπουργό μίας χώρας, ο οποίος πιστεύει βαθιά ότι θα σημειώσει πρωτοποριακές αλλαγές, ο επικεφαλής ...
της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι, παρουσίασε το σχέδιό του (σε power point) με τις πρωτοβουλίες του για την τόνωση της οικονομίας.
Αφού τόνισε πως είναι σημαντικό να εργαστούν όλοι όχι μόνο για να αλλάξει η Ευρώπη, αλλά για να αλλάξει πρωτίστως η Ιταλία, δήλωσε πως χρειάζονται 100 ημέρες «σκληρού αγώνα» για να αλλάξει η χώρα, ξεκινώντας από τη δημόσια αυτοδιοίκηση, την οικονομία και
τη δικαιοσύνη.
Όπως είπε από την 1η Μαΐου όποιος έχει μηνιαίο μισθό 1.500 ευρώ θα λαμβάνει επιπλέον 1.000 ευρώ καθαρά ετησίως, ενώ πρόκειται να μειώσει κατά δέκα δισ. ευρώ τη φορολογική επιβάρυνση, σε όσους έχουν εισόδημα μικρότερο των 25.000 ευρώ (μεικτά).
«Περίπου 85 ευρώ καθαρά το μήνα θα λαμβάνουν 10 εκατ. Ιταλών», διευκρίνισε ο Ρέντζι, ο οποίος επιχειρεί να τονώσει την αγοραστική δύναμη και να αυξήσει την κατανάλωση.
Την ίδια στιγμή, για να φέρει άμεσα έσοδα στο ταμείο της χώρας, από τις 26 Μαρτίου έως τις 16 Απριλίου δήλωσε πως θα τεθούν σε πλειστηριασμό 1.500 κυβερνητικά αυτοκίνητα, τα λεγόμενα «auto blu».
Όλα αυτά την ώρα που το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντζι, καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 34% σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Piepoli.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα