Εισαγγελικη παρεμβαση για τις ελλειψεις στα φαρμακα

16:46 18/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Εισαγγελική έρευνα για τις ελλείψεις στα φάρμακα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου...
Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι η διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών καθώς και η διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών φαρμακευτικών εταιρειών.

Το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντος συναντήθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σε
δηλώσεις του τόνισε ότι :«Μέρα με τη μέρα οι ελλείψεις στα φάρμακα πολλαπλασιάζονται. Μετά από καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις ελλείψεις. Ήρθα εδώ και την ενημέρωσα με στοιχεία. Θα φέρουμε και νέα στοιχεία, γιατί μας ζητήθηκε ένας πιο εμπεριστατωμένος φάκελος.

Ειδικά αυτήν την εποχή με τους πρόσφυγες αλλά και τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει η κοινωνία η ανάγκη ύπραξης όλων των φαρμάκων.

Αναφέραμε ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, εταιρείες και φαρμακαποθήκες που δεν εφοδιάζουν την αγορά και κάνουν εξαγωγές. Ζητούμε την παρέμβαση του ΕΟΦ»
Keywords
Τυχαία Θέματα