Εισαγγελικη ερευνα για υποκινηση εξεγερσεων σε φυλακες απο δικηγορικο γραφειο

16:53 22/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες δικηγορικό γραφείο των Αθηνών φέρεται να έχει εμπλοκή ή να γνωρίζει για την τέλεση αξιοποίνων πράξεων ενόψει της...
δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

Με βάση τις καταγγελίες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα των Νέων, τις τελευταίες ημέρες φέρεται να έφθασαν
σε κρατουμένους μηνύματα τα οποία κάνουν λόγο ακόμη και για στάση ή εξέγερση σε σωφρονιστικά καταστήματα ως αντίδραση στην εξαγγελία για την κατασκευή φυλακών Γ' Τύπου στον Δομοκό.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων καθώς και αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις για δικηγόρο ή για άλλα πρόσωπα.

Σε περίπτωση που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις για την τέλεση αξιοποίνων πράξεων, η Εισαγγελία με βάση τα ευρήματα που θα έχει συγκεντρώσει θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων ενώ σε διαφορετική περίπτωση η προανακριτική δικογραφία – όπως προβλέπει ο νόμος – θα τεθεί στο αρχείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα