Ειπαν ''οχι'' σε ολα τα ελληνικα πακετα διασωσης της ελλαδα και μπηκαν στη ''μαυρη λιστα'' της μερκελ...

21:45 18/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Στο «περιθώριο» έχουν μπει τρεις βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ οι οποίοι ...
έχουν καταψηφίσει όλα τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης.

Όπως εξηγούν στη γερμανική εφημερίδα «Bild», οι Χριστιανοδημοκράτες τους αντιμετωπίζουν ως τα «μαύρα πρόβατα» του κόμματος. Η αντίθεσή τους στα ελληνικά πακέτα διάσωσης τους έχουν βάλει στο στόχαστρο καθώς οι ομοϊδεάτες τους, οι Χριστιανοδημοκράτες, πιστεύουν ότι με τη στάση τους βλάπτουν την εικόνα του κόμματος.

Πρόκειται για τους Βερόνικα Μπέλμαν, Αλέξανδρο Φουνκ και
Κλάους Πέτερ Βιλς, οι οποίοι, σε όλες τις ψηφοφορίες στην Bundestag, έχουν καταψηφίσει τα ελληνικά προγράμματα στήριξης.

Και οι τρεις τους ήταν από την αρχή αρνητικοί στη χορήγηση δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει η εφημερίδα «Bild». Η στάση τους αυτή τους έχει κοστίσει ακριβά, όπως υποστηρίζουν σε συνέντευξή τους στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

Ο 54χρονος Κλάους Πέτερ Βιλς υποστηρίζει ότι, από την αρχή είχε πει «nein» (όχι) σε όλα τα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης. «Αυτή είναι η θέση μου και μάλιστα με εξέπληξε το γεγονός ότι, εκτός από μένα, είχαν την ίδια άποψη και η Βερόνικα Μπέλμαν αλλά και ο Αλέξανδρος Φουνκ. Από την πλευρά της, η 54χρονη Βερόνικα Μπέλμαν αποκαλύπτει ότι, ένα από τα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών της είπε «Δίνε του», όταν η ίδια έκανε γνωστό πως δεν θα στηρίξει τα ελληνικά πακέτα στήριξης. Ο 41χρονος Αλεξάντερ Φουνκ , ήταν και αυτός αρνητικός στην ευρωπαική πολιτική διάσωσης χωρών. «Πολλοί, βέβαια, έσπευσαν να με χαρακτηρίσουν ως μη συναδελφικό. Εγώ όμως τους αγνοώ. Υπάρχουν και αυτοί που με έχουν κατηγορήσει ανοικτά ότι με την στάση μου, αμαυρώνω την εικόνα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών», υποστηρίζει ο Φουνκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα