Ειναι αρκετα πιθανο να εχουμε τους 180 για τον προεδρο τονιζει ο....χρυσανθος λαζαριδης

10:22 1/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΔημοσιογράφος ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Είναι αλήθεια ότι οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς τελευταία με το Αντώνη Σαμαρά να έχει μια "βαριά ατζέντα" σε Βρυξέλλες και Παρίσι πάρα ταύτα το... θέμα της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων στα πολιτικά πηγαδάκια....και όχι μόνο.Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης τονίζει ότι η κρίση στην Ουκρανία και την Συρία
μπορεί να φέρει σε "αδιέξοδα" φέρνοντας σαν παράδειγμα την έλλειψη σε νερό που μπορεί να παρατηρηθεί στις επικίνδυνες περιοχές λόγο έλλειψης αποθεμάτων.Πάρα ταυτα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σχετικά με την προεδρική εκλογή, καθώς η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός θέλει να έχει εγκαίρως καθαρή εικόνα για το εάν και κατά πόσο είναι εφικτή η πλειοψηφία των 180, έτσι ώστε να προετοιμάσει και τα επόμενα βήματά του.Στις διεργασίες της τελευταίας περιόδου καθοριστικό πόλο παίζει ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης.
«Μας ρωτούν εάν θα έχουμε τους 180. Εγώ σας λέω ότι είναι αρκετά πιθανό», λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μικρός αριθμός κυβερνητικών στελεχών, που ανήκουν στον κύκλο των τακτικών συνομιλητών του πρωθυπουργού, έχει αναλάβει να βολιδοσκοπήσει πρόσωπα που προέρχονται από τη ΝΔ και να προσπαθήσει να πείσει για την ανάγκη αποφυγής των πρόωρων εκλογών.Τα πρόσωπα αυτά είναι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Λαζαρίδης και Σταμάτης, ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, ο Αδ. Γεωργιάδης αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος γνωρίζει άριστα τον πολιτικό χάρτη του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό επιχείρημα των στελεχών που έχουν αναλάβει τη διαμεσολάβηση είναι κατ’ αρχάς πως μια εκλογική αναμέτρηση αυτή την ώρα θα ανακόψει την πορεία εξόδου της Ελλάδας από τη μνημονιακή εποχή, ενώ ταυτόχρονα σημειώνουν πως εάν κάποιος νυν ανεξάρτητος βουλευτής θα θελήσει να επιστρέψει στη ΝΔ, το «διαβατήριο» είναι η στήριξη της κυβερνητικής πρότασης αυτή την ώρα.Πάντως είναι ώρα να αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα την κατάσταση στο νέο διεθνές σκηνικό τονίζει ο Χρύσανθος.
Keywords
Τυχαία Θέματα