''ειναι απαραιτητο να υπαρξει προοδος στο eurogroup''...

17:31 9/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Μέχρι στιγμής οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν προχωρήσει ...
με αρκετά γρήγορους ρυθμούς και οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της πρέπει να επισπευτούν.

Τα παραπάνω ανέφερε την Παρασκευή ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του ενόψει του κρίσιμου Eurogroup για την χώρα μας την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι ο ρυθμός προόδου των διαπραγματεύσεων είναι μη ικανοποιητικός και σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει
πρόοδος στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 11 Μαΐου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη.

«Πρόοδος θα ήταν η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει να υιοθετήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσουν ισχυρότερη την ελληνική οικονομία», είπε, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα, τα πράγματα δεν πηγαίνουν αρκετά γρήγορα, ούτε αρκετά μακριά και πως «όλοι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν αυτό τώρα, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα».

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε προκειμένου να φτάσουμε σε μια συμφωνία γιατί η θέση της Ελλάδας είναι εντός της ζώνης του ευρώ. Οι Έλληνες το θέλουν και εμείς το έχουμε επίσης ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe1 ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των βρετανικών βουλευτικών εκλογών και στη σαρωτική νίκη των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με τον Γάλλο επίτροπο, η θέση της Βρετανίας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το δικό της συμφέρον και για το συμφέρον της ΕΕ και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο Βρετανός πρωθυπουργός θα κάνει αυτό που πιστεύει ότι πρέπει να γίνει όσον αφορά τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ».

«Όλες οι οικονομικές μελέτες δείχνουν ότι το πολιτικό και οικονομικό κόστος ενός λεγόμενου Brexit θα ήταν μεγάλο, πρώτα και κύρια για το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο κ. Μοσκοβισί.
Keywords
Τυχαία Θέματα